Wye Valley Dorothy Goodbody's Christmas Cracker

beer_161899

Dette engelske juleølet fra Wye Valley Brewery i Herefordshire holder «vanlig norsk butikkstyrke», men er langt fra smakløst. Vi har bare tatt inn et meget begrenset antall, så om der er noe igjen etter den store juleøltesten er det «førstemann til mølla».
Kastanjenøtt til mahogni farge på ølet, lavt off-white skum.
Aroma av malt og karamell, hint av fruktig humle.
Smaken er maltpreget med noe karamell og milde røstede toner, et hint av sjokolade, men ikke egentlig søt. Også svakt krydret, med  bra humle gjennom det hele (Northdown og Nugget). Røstet og bitter ettersmak. Godt øl, til og med interessant – og ikke den mest typiske engelske jule-ale.

Wye Valley Dorothy Goodbody's Wholesome StoutEngelske Wye Valley Brewery er et nytt bekjentskap på Cardinal. Bryggeriet startet virksomheten i Herefordshire i 1985, og siden 2002 har de holdt til i Stoke Lacy. Dorothy Goodbody's Wholesome Stout er deres mest kjente og prisvinnende øl, og nå får vi det i flaskekondisjonert utgave i Norge. Den yppige Dorothy Goodbody på etiketten har ikke bare formene i orden, men hun har også hodet på rett plass - hun vet nemlig at ordentlig øl skal ha skikkelig SMAK!
Meget mørk brun til svart farge på ølet, flott beige skum.
Mild aroma med et moderat røstet preg med toner av kaffe, men også streif av frukt og blomster. Toner av treverk og røyk merkes etter som ølet varmes opp litt. 
Smaken er røstet og ganske tørr, toner av mild kaffe og mørk bitter sjokolade, med en svak fruktig syrlighet. Tørr ettersmak med en moderat bitterhet.
Alle som liker stout med moderat styrke bør prøve denne, og i særdeleshet de som ikke liker stouten sin for søt. Bør ikke drikkes for kald, kjellertemperatur er passe.