Brasserie Artisanale de Rulles

La Rulles Brune

la_rul11

La Rulles Brune (fra Brasserie Artisanale de Rulles) har undertittelen «Stout de Gaume», men noen stout er dette ikke – det er en typisk belgisk brun ale. Gaume er regionen syd i Belgia der byen Rulles ligger. Med fire malttyper og moderat humle er det naturlig at malten står i fokus, men det er ikke noe tungt øl vi har for oss.
Ganske mørk brun farge på ølet, høyt beige skum.
God aroma av brun malt og mildt krydder, ferskt brunt brød, noe karamell og brunt kandisukker.
Smaken har toner av de samme elementene som aromaen, men er ikke særlig søt. Lav bitterhet. Relativt lett i kroppen, og meget lettdrikkelig. Den store flasken er akkurat passe!
 

La Rulles Blonde

Bo La Rulles blonde 75

En belgisk blond på respektable 7%, det lar seg vel høre? La Rulles Blonde (fra Brasserie Artisanale de Rulles) blir ikke gammel i den store 75 cl flasken, straks korken er vippet av.
Blekgul farge på ølet, høyt hvitt skum.
Behagelig og innbydende aroma, mildt krydrete og fruktige toner.
Smaken er middels søt og moderat krydret, toner av hvitt kandisukker, bra humle i avslutningen. Ikke dårlig dette her – men så er det da også langt mellom dårlige øl fra «Ølparadiset Belgia».

La Rulles Triple

Bo La Rulles triple 75

Belgiske La Rulles Triple (fra Brasserie Artisanale de Rulles) kommer i stor flaske, men som med de andre ølene fra dette bryggeriet «treger» du ikke på flaskestørrelsen.
Gylden farge på ølet, svakt disig, med høyt hvitt skum.
Sterk og behagelig aroma med tydelige krydrete toner, også noe frukt og lys sirup.
Smaken er middels søt og distinkt krydret gjennom det hele, litt frukt også. Tydelig humle i avslutningen. Meget lettdrikkelig for sin styrke.
En fin triple!

La Rulles Estivale

Bo La Rulles estivale 75

Brasserie Artisanale de Rulles ligger altså i den lille byen Rulles, og vi befinner oss da i den fransktalende delen av Belgia. Ølene deres kommer på store flasker, men smaker så godt at flasken slett ikke føles stor særlig lenge …. Fire forskjellige øl har vi tatt inn i serien La Rulles, og Estivale er nok det som i minst grad smaker «typisk belgisk». Det ble første gang brygget som et jubileumsøl da bryggeriet fylte 5 år, i 2005, og har siden blitt en fast gjenganger i sortimentet. I følge bryggeriet smaker det aller best om sommeren, men vi drikker det med glede hele året!
Gylden farge på ølet, høyt hvitt skum.
Herlig aroma av fruktig amerikansk humle, også noen toner av furu.
Ganske lett i kroppen. Smaken er dominert av amerikansk humle fra begynnelse til slutt, toner av frukt og furu, bitter avslutning men ikke overdrevet. Stilmessig ligger Estivale nærmere en American Pale Ale enn en belgisk ale, om enn ølet er brygget i Belgia aldri så mye.
Forfriskende og godt!