Wood's Christmas Cracker


Wood's Christmas Cracker er fra Shropshire i vestlige England. "Kondisjonert på flasken". Kobberfarget, lett disig. Moderat beige skum. Meget fin aroma, vinøse toner, også toner av rom-marinerte rosiner, eik og engelsk Christmas Pudding. Rik og fyldig smak med betydelig maltinnslag, hint av Christmas pudding, karamell, krydder, eik og portvin. Bra humle dominerer avslutningen og den bitre ettersmaken. Et meget bra jule-ale i typisk engelsk stil.

Hopping Mad Bitter

WoodsHoppingMad

Hopping Mad Bitter fra The Wood Brewery i Shropshire er fra før representert på Cardinal med to meget gode øl, Christmas Cracker og Shropshire Lad, og det er vel fare for at mange av våre gjester blir spinngalne etter Hopping Mad også! Hopping Mad" betyr "spenna gær'n" (eller "spinngalen" på godt stavangersk), men "hopping" betyr også "humletilsetting", bryggerne antyder nok her at de har vært spinngalne når de bare har brukt én humletype (Progress-humle) i dette ølet - men de mener nok også at de til gjengjeld har brukt svært rikelige mengder av den. Den spinngalne påskeharen på etiketten forteller at dette egentlig er et sesongøl for våren (som cask), men som flaskekondisjonert kan nok Hopping Mad være å finne hele året. 
Disig gyldenbrun farge, moderat skum. Uvanlig søtlig aroma, innslag av syltetøy, kokte grønnsaker og høy. Maltpreget smak med en tydelig sødme, noe karamell og frukt, og et distinkt og skarpt "bitt" av Progress-humlen i avslutningen og den laaange ettersmaken. Et interessant øl, en ny favoritt for alle våre "smågalne" som ikke skygger unna verken det søte eller det humleskarpe!

Wood´s Fuchsia Perfect


Wood´s Fuchsia Perfect. Wood's har påbegynt en serie med "Shropshire Legends" for å hylle personer og fenomener fra hjemfylket Shropshire. Fuchsia Perfect er en hyllest til mestergartneren Percy Thrower (1913-88) som også var verdens første "TV-gartner", og oppnådde en berømmelse i Storbritannia som setter vår egen Blomster-Finn helt i skyggen. Han var bl.a. kjent for sine enestående flotte fuchsiaer. Dette ølet (en engelsk bitter) får sitt særpreg fra Fuggles-humle og krystallmalt. Klar gyldenbrun farge (men kanskje litt disig hvis den er veldig kald), moderat skum. Fin blomsteraktig og humlepreget aroma, hint av honning. Smaken er også humlepreget og moderat fruktig, på en bra basis av malt. Fint balansert. Et riktig deilig øl dette her!

Shropshire Lad

WoodsShropshireLad

Shropshire Lad er et nytt bekjentskap fra The Wood Brewery i Shropshire UK, og i likhet med deres Christmas Cracker et hyggelig bekjentskap. Ølet har fått sitt navn etter en kjent diktsamling av A.E. Housman; “Schropshire Lad Poems”, og ble første gang brygget til hundreårsjubileet til denne diktsamlingen i 1996.
En nokså mørk og relativt sterk “bitter”. Er selvølgelig også å få som Cask i England.
Kobberfarget, svakt disig, moderat til lavt off-white skum. Aroma av jord, honning og blomster. Smaken er fyldig og maltrik men ikke for søt. Noe brent karamell, balansert med bra humle (Fuggles og Goldings). En distinkt bitterhet i avslutningen og ettersmaken. Moderat kullsyre. Anbefales av Sigmund!

Woods Parish Best Pale Ale


Woods Parish Best Pale Ale er igjen et hyggelig bekjentskap fra Wood's, og denne gangen hyller de kirkesognet og landsbyen hvor bryggeriet ble stiftet i 1980, Wistanstow syd i Shropshire. De har til og med bilde av landsbykirken på etiketten!
Dypgylden farge på ølet, moderat til lavt skum.
Aromaen er moderat maltet og "støvet", med et hint av toffee.
Smaken er fint balansert mellom malten og humlen, med et hint av toffee igjen, kanskje også et streif av solbær. Ganske lett i kroppen, lettdrikkelig og forfriskende. Moderat humlebitterhet i ettersmaken.
Med sin lettdrikkelighet og moderate 4% er dette et øl vi nesten tør vedde på at sognepresten tar et glass av, før han "går på stolen". I hvert fall etterpå!