Christianssand Brygghus IPA

Unknown

Christianssand Brygghus er først og fremst en bryggeripub, og må ikke forveksles med det betydelig større Christianssands Bryggeri (CB) i Hansa-Borg-gruppen. Men Brygghuset tapper noen øl på flaske også, denne India Pale Ale er en litt annen IPA-variant enn den som vanligvis serveres fra tapp i bryggeripuben. Vi anbefaler med glede et besøk i puben hvis du er i Kristiansand en tur. Oransje farge på ølet, moderat hvitt skum. Aromaen er "typisk amerikansk vestkyst-IPA": furu og sitrus / grapefrukt. Distinkt humlepreget smak også, igjen toner av harpiks og grapefrukt, med en tilstrekkelig maltbase med lett sødme.

Christianssand Juleøl (2013) (fat)

Christianssand Jul

Bryggeripuben Christianssand Brygghus (ingen forbindelse med gode gamle Christianssands Bryggeri i Hansa-Borg-gruppen) startet opp i fjor, og det er første gang vi har øl fra dem på Cardinal. Deres Juleøl 2013 klassifiseres på RateBeer som en Old Ale - i mangel av en bedre betegnelse.
Mørk rubinrød farge på ølet, høyt og kremig beige skum.
"Tørr" røstet aroma, noen toner av treverk.
God maltpreget og røstet smak, nokså tørr, toner av kaffe og treverk, søt lakris i avslutningen, krydrede toner også. En bra øl dette!

Christianssand Evel Knievel IPA

Evil Kenivel

Den historiske Evel Knievel (1938-2007) var en amerikansk "stunt performer" og vågehals, mest berømt for sine motorsykkelhopp, og for å inneha verdensrekorden i antall beinbrudd (minst 433 i løpet av karrieren). Denne IPAen i amerikansk stil fra det nye mikrobryggeriet Christianssand Brygghus er altså oppkalt etter ham.
Uklar oransje til brun farge på ølet, høyt off-white skum.
Sterk aroma av fruktig og furuaktig amerikansk (og kanskje også litt australsk og/eller newzealandsk?) humle.
Distinkt humlepreget smak gjennom det hele, fruktig først, furu- og harpiksaktig i midten, meget bitter og skarp avslutning og ettersmak, nesten kinin-lignende. Maltbasen er ikke for søt. Tåler du en god porsjon humlebitterhet, så er dette ølet for deg!