Bohemia Regent Kníže Světlý Special

040941_56_382443

Enda et lagerøl fra det tsjekkiske bryggeriet Bohemia Regent har vi fått tak i, og deres Kníže Světlý Special klassifiserer vi som en lys bock.
Gylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Moderat aroma av gressaktig humle.
Myk munnfølelse, moderat kullsyre i glasset. Rimelig velbalansert smak, ikke for søt, alkoholen er ikke sjenerende, anstendig humle i avslutningen. Meget lettdrikkelig for sin styrke.

Bohemia Regent Tmavý Ležák

beer_9561

Det tsjekkiske bryggeriet Bohemia Regent ligger i byen Trebon, og deres Tmavý Ležák klassifiserer vi som en Schwarzbier.
Meget mørk rødbrun farge på ølet, nesten svart. Moderat beige skum.
Ganske moderat aroma, innslag av «støvet» malt.
Smaken har et fint maltpreg med milde røstede toner, men er ikke meget søt. Moderat men merkbar humle, tørr avslutning. Forfriskende og behagelig å drikke.

Bohemia Clásica (Mexico)Endelig har vi fått inn en lys lagerøl fra Mexico med mer smak enn Corona og Sol! Det er bryggerigruppen FEMSA som står bak Bohemia Clásica. Foruten de vanlige ølingrediensene er den brygget med en andel mais og ris, samt tilsatt ascorbinsyre (vitamin C) som antioksidant.
Lys gylden farge på ølet, svakt disig, med et moderat hvitt skum.
"Støvet" og nokså nøytral aroma, et hint av mais.
Smaken har akseptabelt med humle, og er ikke for søt. Kan derfor trygt drikkes uten limebåt i flasketuten - men vil du ha limebåten, skal du få den!

Bohemia Regent KnízeGylden farge, moderat hvitt skum.
Moderat aroma av gressaktig humle.
Myk munnfølelse, moderat kullsyre i glasset. Rimelig velbalansert smak, ikke for søt, alkoholen er ikke påtrengende, bra humle i avslutningen. Meget lettdrikkelig for sin styrke.
 

Bohemia Regent Petra Voka PolomatvéKobberfarget øl, moderat skum, svakt off-white.
Moderat men god aroma, hint av brunt brød og karamell.
Myk munnfølelse. Velbalansert smak, maltpreget med noe karamell, men ikke for søt. Moderat humle i avslutningen. Behagelig å drikke.
 

Bohemia Regent PrezidentGylden farge, moderat hvitt skum.

Søtlig maltpreget aroma, også sterke toner av floral humle, honningaktige toner.
Ganske fyldig og søt maltpreget smak, med middels bitter humle i avslutningen.

Bohemia Regent Svetlý Lezák 12


Søker du på internett er det ymse å finne om dette bryggeriet.. Ikke allt er like logisk. De har en egen side (site) om en nylig avholdt aksjehandel mellom et par brødre..
De har som tidligere nevnt holdt det gående i bryggeri bransjen siden 1379 midt i sentrum av Trebon, i Tsjekkia, og har foruten sin virksomhet i hjemlandet, 170 puber i nord vest England og i Wales.
Ølet har gylden farge og høyt til moderat hvitt skum.

Aroma av "støvet" pilsnermalt og floral humle med honningaktige toner, et hint av karamell også.
Smaken har en bra balanse mellom søtlig malt, honningaktige toner og bitter humle i avslutningen. En OK pils.
 

Bohemia Regent Super Výcepní Svetlé Pivo 11Enda en god tsjekkisk pils fra Bohemia Regent i Trebon! Denne er på 4,6%, og kan dermed forventes å dukke opp i norske dagligvarebutikker (tallet 11 er en tsjekkisk betegnelse på maltinnholdet, ikke alkoholinnholdet!).
Gylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Aromaen har honningaktige og florale toner av Saaz-humle, også pilsnermalten kjennes.
Smaken har en rimelig bra balanse mellom malt og humle, noe sødme men ikke for mye, bra bitterhet i avslutningen.
Ganske enkelt en respektabel pils - slik bare(?) tsjekkerne kan gjøre det!
 

Bohemia Regent Dark Lager (Tmavý Lezák)Mange nordmenn har etterhvert vært i Tsjekkia og fått sans for det gode ølet deres, og
Bohemia Regent i Trebon er et av de beste bryggeriene. Når det gjelder de mørke lagerølene er det ofte vanskelig å si om de er mest i slekt med tysk dunkel eller Schwarzbier, men denne ligger nok nærmest sistnevnte kategori (tsjekkiske bryggere selv ville vel helst si det med Kumbels katt: "Jeg er s'gu min egen!").
Meget mørk rødbrun farge, nesten svart. Moderat beige skum.
Aromaen er ganske moderat, med toner av "støvet" malt og et streif av brunt brød.
Smaken har et fint maltpreg med milde røstede toner, men er ikke særlig søt. Moderat men merkbar humle, tørr avslutning. Forfriskende og meget behagelig å drikke.