Bierwerk African Stout

untitled-2_509

Igjen et øl fra det afrikanske nomadebryggeriet Bierwerk (Christian Skovdal Andersen), også dette brygget hos Camelthorn Brewing Company i Namibia. Stilmessig ligger African Stout i grenselandet mellom foreign stout og sweet stout.
Svart farge på ølet, moderat beige skum.
Moderat aroma av maltsukker, karamell og moderat røstet malt.
"Smooth" smak, milde røstede toner, noe karamell, sjokolade og mild søtet kaffe.
Vår lokale ølentusiast Egil Ovesen, som har reist vidt og bredt i Afrika, erklærte at dette var det suverent beste afrikanske øl han hadde smakt. Og det måtte han altså til Cardinal for å få!

Bierwerk Rooibos

6098848201_15290792f4

Afrikanske øl er "in" på Cardinal for tiden. Ølene i Bierwerk-serien brygges i Sør-Afrika og Namibia av den danske nomadebryggeren Christian Skovdal Andersen, som ellers er velkjent på Cardinal for den danskbryggede Beer Here-serien. Bierwerk Rooibos, som stilmessig ligger nærmest en belgisk saison, er brygget hos Camelthorn Brewing Company i Namibia. Den er, som navnet forteller, brygget med en uvanlig ølingrediens, nemlig afrikansk rooibos-te (som botanisk sett strengt tatt ikke er en te, men den brukes altså som te). Rooibo s-buskens blader skal ha en rekke helsebringende egenskaper.
Lys gylden farge på ølet, med et enormt hvitt skum.
Aroma av rooibos-te og saisongjær.
Rimelig god og interessant smak, forfriskende og mildt krydret med toner av rooibos-te.

Camelthorn Bokbeer

Cardinal Pub & Bar Stavanger

Cardinal har nå for første gang fått AFRIKANSKE øl i utvalget – hele 4 forskjellige varianter, til og med. Camelthorn Bokbeer var den vi fikk mest av, så det var naturligvis den vi ikke hadde bestilt … Vel, når man handler med obskure leverandører, så tar man det man får. Camelthorn Brewing Company holder til i Windhoek, Namibia, og er dette landets første håndverksbryggeri. Deres Bokbeer er en Weizenbock (hvetebokk).
Mørk brun farge på ølet, som har vanvittig mye kullsyre, og dermed får et enormt off-white skum som bruker «en evighet» på å legge seg. Derfor serverer vi dette 33 cl ølet i et halvliters Erdinger-glass.
Snodig aroma, toner av merkelige krydderier, noe brunt brød og karamell.
Smaken er middels søt og mildt krydret, noe karamell og banan. Minimal bitterhet. Ikke din typiske Weizenbock, kanskje – men god nok å drikke. Så enten du er en tørst buskmann fra Kalahari-ørkenen eller bare en siddis med behov for litt strupefuktighet, så går det an å prøve seg på denne.