Kissmeyer Witter Saison du Fleur

Cardinal Stavanger

Selv om vi prøver å få smakt flest mulig forskjellige øl (bl.a. gjennom deltakelse på ølfestivaler o.l.) før vi bestemmer oss for hvilke vi vil kjøpe inn, henter det unektelig fra tid til annen at vi tar inn noen øl vi aldri har smakt før. Noen sjanser må man ta her i livet. Kissmeyer Witter Saison du Fleur er er et slikt øl. Den danske nomadebryggeren Anders Kissmeyer har brygget det hos Fanø Bryghus. Det er en "saison with spices and dried flowers" - okeiiii ...  Ingredienslisten avslører at det dreier seg om tørkede grønne pepperkorn, honning og tørkede blomster (hvilke blomster det er, vet vi ikke).
Disig lys gylden farge på ølet, digert hvitt skum.
Distinkt og uvanlig aroma av krydder / grønne pepperkorn, også florale toner med hint av honning.
Mye kullsyre i munnen. Hvis du forventer noen honningsødme eller maltsødme i smaken, tar du feil. Ølet er "knastørt", her er der ikke mye restsødme, nei.
Smaken er fullstendig dominert av grønne pepperkorn, som setter de mer subtile florale tonene helt i skyggen. Mer pepper og humlebitterhet (35 IBU) i avslutningen og ettersmaken. Herreminskaper - dette er et sært øl! Bør bare kjøpes hvis du digger grønne pepperkorn. Passer til fårikål, våre nachos-chips med dip og et generelt ønske om en lettere masochistisk aften.  

(50 cl flaske, 6,0%)

Mikkeller Green Gold


For danske Mikkeller er "det grønne gullet" selvsagt humleblomsten. Hans Green Gold har siden 2007 vært leiebrygget flere steder, flaskene vi har fått har han brygget hos Fanø Bryghus. Her er det brukt rikelige mengder av de amerikanske humlevariantene Simcoe, Amarillo og Cascade, delvis balansert med karamellmalt.
Ravfarget øl, høyt off-white skum.
Aroma av amerikansk humle, toner av grapefrukt, gran og furu.
Smaken er distinkt humlepreget gjennom det hele, med grapefrukt, gran og furunål igjen, meget bitter og nesten medisinsk ettersmak.