St Feuillien Brune


Belgiske Brasserie St-Feuillien holder til i småbyen Le Rœulx (både bryggerinavnet og bynavnet krever antagelig fransk grunnfag med laud for å uttales korrekt, men vi skal prøve å være behjelpelige uansett hvordan du uttaler det). Deres øl har lenge vært storselgere i Danmark og en rekke andre land, og nå har vi endelig fått spesialimportert dem til Cardinal!
Deres
Brune hører nærmest til klosterølstilen dubbel, og er et særdeles likandes øl.
Kastanjenøtt farge på ølet, høyt off-white til beige skum.
Vinøs aroma, toner av god rødvin, karamell og krydderier.
Maltpreget smak hvor sødmen er fint balansert med anstendig humle. Elementer av karamell, lakris, mørk konfekt og noen krydderier. God varmende munnfølelse.
Dette er et øl som du sannsynligvis kommer til å kjøpe mer enn én gang - men det trenger ikke nødvendigvis være samme kvelden. Gled deg - så lenge beholdningen rekker ...

St Feuillien Triple


St Feuillien Triple er et av flere nye belgiske øl vi har spesialimportert, og du trenger ikke mer enn en moderat interesse for øl for å skjønne hvorfor, straks du smaker det.
Klar lys gylden farge på ølet, blir uklart først når gjærrestene helles med mot slutten. Høyt hvitt skum.
Meget fin aroma med preg av belgisk overgjær, frukter, krydderier, hestestall og noe eik.
Smaken er innledningsvis søt, krydret og gjærpreget, med anstendig humle. Lett i kroppen for et øl av denne styrken, alkoholen er godt skjult. Ettersmaken er tørr med en viss humlet og krydret bitterhet.
En bra triple dette her!

St Feuillien Blonde


En uvanlig belgisk blond ale fra St Feuillien her. Blonde er som navnet sier lyst og lett (for sin betydelige alkoholstyrke), men er også markert krydret i karakteren.
Klar blekgul farge på ølet, høyt og varig hvitt skum.
Aromaen har tydelige toner av anis og andre krydderier (noen av dem må være faktiske tilsetninger i ølet).
Lett i kroppen og forfriskende for sin styrke. Smaken er ikke for søt, og har også sterke toner av anis, noe som ikke forekommer ofte i så lyse øl. Hvor godt du vil like det, tror vi avhenger av hvor glad du er i anis - noen som har smakt det, synes slett ikke anisssmaken er påtrengende i det hele tatt, mens andre synes det "bare" smaker anis. Hvis du hører til dem som ellers gjerne nyter et glass pastis med vann en stille ettermiddagstime i Provence, så vil gjerne St Feuillien Blonde bli ditt favorittøl heretter?