Rise Premium Valnød Økologisk


Fra Rise Bryggeri på Ærø kommer denne danske undergjærede bock. Premium Valnød Økologisk er, som navnet antyder, brygget med valnøttekstrakt - en nokså uvanlig ølingrediens. Det er også tilsatt litt ascorbinsyre (vitamin C) som konserveringsmiddel. Malttypene er pilsner-, karamell-, hvete- og sort.
Dypgylden til rav farge på ølet, moderat off-white skum.
Søtlig aroma av nyslått gress, karamell og nøtter.
Smaken er ganske søt med et litt "sukret" preg, toner av karamell, honning og nøtter. Meget moderat humle. Ganske myk og behagelig å drikke.

Rise Premium IPA

Cardinal Pub Stavanger


En dansk IPA fra Rise Bryggeri på Ærø - og la det straks være sagt: den som forventer en humlebombe her, vi bli skuffet. Til tross for navnet er dette en "snill" lys ale, som ikke sprenger noen grenser. Økologisk er den altså, men ingrediensene inkluderer litt sukker og askorbinsyre (vitamin C).
Den er brygget med engelsk ale-gjær. Dypgylden farge på ølet, moderat hvitt skum.Svak aroma av floral humle, også med noen "støvete" toner.Smaken er først rimelig søt og maltpreget, mens avslutningen er ganske tørr og "støvet". Og humlemengden er altså beskjeden! Kan vi anta at dette er en IPA for jentene... ? Vår erfaring er at de gjerne setter pris på en noe lavere bitterhet..... Bare spør eksen til John Cleese!