Meantime London Porter

Cardinal Stavanger

Vi er godt forsynt med ekte London Porter for tiden – denne versjonen fra Meantime Brewing Company i Greenwich måtte vi nesten også ha ….  Ølet skal være basert på en oppskrift fra 1750. Den store «champagne»-flasken er perfekt til å dele når man er to – eller når man er én og ganske tørst.
Meget mørk brun farge på ølet, nesten svart. Moderat beige skum.
Aroma av røstet malt, kald kaffe, treverk og usøtet kakao – kanskje et hint av krydder også.
Moderat røstet og ganske tørr smak, toner av mild kaffe og mørk sjokolade, noen hint av tre også.
Tar du en Meantime porter-runde, anbefaler at du begynner med denne, og så smaker Chocolate Porter og Coffee Porter.

Meantime Pilsner

MEANTIME PILSNER-500x500

Det Londonbaserte Bryggeriet Meantime Brewing Company er lokalisert på tre sider av Greenwich Park, med besøkssenteret praktisk nærmest Norge, og de er vel verdt et besøk. Til Norge er det Brewery som skaffer denne, og mange andre godsaker fra dette gode bryggeriet. Bryggeriet ble startet i 1999 mye som en protest da den tradisjonelle bryggerivirksomheten i Londan var redusert til kun 2 -to-, Fullers og Chiswick, og litt over ti år senere investerte Meantime mer enn det noensinne tidligere har vært gjort i London, da de bygget sitt nye og moderne «Craft» bryggeri. I dag er det bryggerne John Hidde fra Amsterdm, Steve Schmidt fra Pennsylvania, Alistar Hook fra Greenwich, Ben Cash fra Woolwich, Andrew Dickson fra Belfast og Jenn Merrick fra Salt Lake City som står for bryggingen, og de har jo da alle muligheter til å bringe inn impulser direkte fra disse store øl-landene. Og det er da også et anseelig utvalg bryggeriet kan by på, med inspirasjon fra de klasiske øltypene.
Deres pilsner, som vi i likhet med alle «pilsnere» som ikke er produsert i Pilsen, kaller Lagerøl, er brygget med tysk humle for å komme så tett på originalen som mulig. Men at her er et par amerikanere med på laget, er tydelig i en ganske markert bitterhet. (Utover erkjenner man muligens at denne framtredende bitterheten blir markert i mangel av mye annet) Fargen er svært lys (til å komme fra et «craft» bryggeri, og aromaen dominert av citrus, gress og noe karamell..? Litt tynn munnfølelse og kanskje en anelse metallisk. Kunne godt tenkt meg mer malt, ja egentlig mer smak, når jeg først skal bevege meg inn på en lagerøl fra et Craft bryggeri. Ganske tørr Avslutning.
Relatert prisen, blir dette neppe et lagerøl du finner på Cardinal.

Meantime Coffee Porter

meantime-coffee-porter

Meantime Brewing Company i Greenwich, London, er kjent for elegante flasker med godt innhold - et av de få bryggeriene i England som satser mer på flaskemarkedet enn pubmarkedet. Og med deres Coffee Porter vet du hva du du får - det er en undergjæret "Baltic" porter som er tilsatt "fair trade" kaffe fra Abuhuzamugambi-kollektivet i Rwanda. Hvis du er i stand til å uttale navnet på det kaffedyrkerkollektivet feilfritt, trenger du jaggu en flaske til!
Meget mørk brun farge på ølet, nesten helt svart. Moderat beige skum.
Aroma av kald kaffe og treverk, hint av mørk sjokolade.
Smaken er middels tørr, med distinkte toner av kaffe og tre. Noe humle i avslutningen.

Meantime London Pale Ale

lpa

Meantime Brewery i Greenwich, London, har vært representert en stund på Cardinal, men det er først nå at vi har fått inn deres London Pale Ale. Vi har den kun på fat. Den er brygget med de to amerikanske humletypene Centennial og Cascade, foruten engelske Goldings. Malttypene er pale, pale crystal og Münchener.
Dypgylden farge på ølet, høyt hvitt skum.
Behagelig aroma av fruktig humle (sitrus, tropiske frukter), også hint av furu. Bryggerne selv finner toner av spearmint og nyslått gress i aromaen.
Smaken er tørr og markert humlepreget, med toner av furu / harpiks og grapefrukt. Bitter avslutning / ettersmak. Med moderat alkoholstyrke er dette naturlig nok en pale ale som er lett i kroppen, men den har likevel masse smak å by på. Anbefales!

Meantime India Pale Ale


"Greenwich mean time" (og de øvrige tidssonene som har vært fastsatt ut fra GMT) har styrt alle verdens klokker siden 1800-tallet, og 0-meridianen går som kjent gjennom The Royal Observatory i Greenwich, London. Hva er da mer naturlig enn at et håndverksbryggeri som etableres i Greenwich får navnet Meantime Brewing Company? De startet bryggingen i år 2000, og har siden vært kjent for sine elegante flasker med like smakfullt innhold - ulikt andre britiske bryggerier har de nemlig satset mer på flaskemarkedet enn på fatølmarkedet. Deres India Pale Ale er en nyttig påminnelse om at denne velhumlede øltypen, som i dag ellers domineres av amerikanske humlevarianter, opprinnelig var britisk, og derfor utelukkende benyttet engelske humlevarianter.
Dypgylden farge på ølet, flott off-white skum.
Meget behagelig humlearoma - om jeg ikke visste bedre, ville jeg ha gjettet på noe amerikansk, men bryggeriet lover at det bare er "pound upon pound of Fuggles and Goldings" - altså de klassiske engelske humlesortene. Godt lukter det ihvertfall!
Forfriskende humlepreget smak, fint balansert. Ikke den bitreste IPA på markedet - her får man oppleve at humlesmak er langt mer enn bare bitterhet. Den er nå uansett bitter nok for de fleste. Anbefales på det varmeste - og husk å stille klokka samtidig!

Meantime Chocolate Porter


Meantime Chocolate Porter, som tidligere bare het Meantime Chocolate, kommer i den karakteristiske stilige flasken fra håndverksbryggerne i Greenwich, London. Ølet er brygget med 4 forskjellige malttyper (hvorav sjokolademalt ganske sikkert er en), og er for sikkerhets skyld også tilsatt en dose mørk bitter sjokolade.
Nesten svart ugjennomsiktig farge på ølet, mørkebrunt / rubinrødt i høylysene. Beige skum som går fra høyt til lavt.
Distinkt aroma av sjokolade / kakao, også toner av røstet malt og vanilje.
Smaken er ganske "smooth" og middels søt (men ikke "klissensøt"), med en relativt moderat men merkbar røstet og humlet bittterhet, igjen med distinkte toner av sjokolade / kakao og vanilje.
Dette ølet smakte bare enda bedre ved annen gangs bekjentskap - det er rett og slett knallgodt! Blir garantert ingen "hyllevarmer" på Cardinal - men partiet vi har fått spesialimportert i første omgang er begrenset, så benytt sjansen nå. Vi skal forsøke å få tak i mer ...