Anchor Bock Beer


Anchor Brewing Company i San Francisco brygget sin første Bock i 2005, og har fortsatt med det siden - angivelig for å prise vårens komme. Ølet er nå velegnet til å prise enhver årstid, synes vi.
Mahogni til mørk rubinrød farge på ølet, høyt beige skum.
Maltpreget aroma med toner av tysk Schwarzbrot og karamell.
Smaken er også meget maltpreget med toner av karamell og brunt brød, meget moderat humle.
Et hyggelig øl å drikke!

Anchor Humming Ale


Humming er et gammelt engelsk uttrykk (av uklar opprinnelse) for å beskrive godt øl, og når Anchor Brewing Company i San Francisco nå har gjenopplivet dette i navnet på ett av sine nyeste øl, gir det vel lettest assosiasjoner til en moderne betydning av humming: nemlig det å nynne fornøyd. Og nynne fornøyd over ølet, det vil nok mange være tilbøyelige til å gjøre, straks de kjenner det første streif av aromaen i Humming Ale. Stilmessig må nok dette kalles en American Pale Ale, men den dominerende humlen er ikke amerikansk: det er den mye omtalte Nelson Sauvin fra New Zealand vi har med å gjøre her. Ølet ble første gang brygget 113 år etter bryggeriets grunnleggelse, og nøyaktig 30 år etter at det moderne bryggverket kom i drift.
Dypgylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Meget god aroma av Nelson Sauvin humle, med fruktige toner (stikkelsbær, tropiske frukter), hint av furu.
Forfriskende smak, middels tørr, med en distinkt humlebitterhet gjennom det hele, småskarp i ettersmaken. Kanskje ikke spesielt kompleks, men god så det holder!

Anchor Liberty Ale


Anchor Liberty Ale er en Pale Ale fra Anchor Brewing Company i San Francisco. Liberty Ale har de brygget siden 1975. Det er en lys (American pale) ale, som har naturlig kullsyre med angivelig "champagne-lignende" bobler (de så nå ganske normale ut for meg), produsert gjennom en prosess som kalles "bunging". I tillegg til humlen som er brukt under selve bryggingen er ølet også "tørrhumlet" med hele humleblomster under modningen, noe som gir ølet en ekstra fin aroma. Cascade er den dominerende humletypen.
Gylden farge, svakt disig, høyt skum. Herlig Cascade-humlearoma, med innslag av sitrusfrukter og tropiske frukter i massevis. Behagelig humlet smak også - vi snakker her mer om "smaksdybde" enn om egentlig bitterhet. Myk munnfølelse. Noe humle i ettersmaken også. Et riktig "kjekt" øl - skal vi tippe at dette blir en ny storselger her på Cardinal? 

Anchor Old Foghorn Ale


Anchor Old Foghorn Ale er et øl fra Anchor Brewing Company i San Francisco - og nå snakker vi alvor: her dreier det seg om en amerikansk barley wine med hele 10% alkohol! Aroma- og smaksopplevelsen er så intens at vi ikke blir fornærmet om du vil dele 355 ml flasken på to personer!
 Disig dyp oransje-brun farge, bra blek-oransje skum. INTENS vinøs søt, eikepreget og meget humlet aroma (Cascade-humle). Noe lakris. Intens smak også, svært eikepreget, nesten brandy-lignende, rikelig med humle men også en kraftig sødme. "Hostesaft" i avslutningen, nokså bitter ettersmak. Hvor godt balansert man synes dette ølet er, er det sikkert delte meninger om - men en slik intens smaksopplevelse bør alle unne seg, minst én gang i livet. Noe lettdrikkelig øl til å "slukke tørsten med" er det helt klart ikke, så vi importerte det og håper en tur “on the far side” kan friste også deg!

Anchor Christmas Ale


Anchor Christmas Ale kommer fra kvalitetsbryggeriet Anchor Brewing Company i San Fransisco, og de viser nok en gang hva de står for! Deres juleale, eller "Our Special Ale" som det også er kjent som, er årlig på markedet mellom begynnelsen av november og midten av januar. Oppskriften er litt forskjellig for hvert år, og 2007-årgangen kan bryggerne trygt være bekjent av.
Meget mørk rødbrun farge på ølet, nesten svart. Flott og varig lysebrunt skum.Fin vinøs og søtlig aroma, toner av malt, urter, eik, krydder og karamell.Maltpreget smak med moderate toner av karamell og urter, med et moderat men fint humle- og krydderpreg i avslutningen og ettersmaken.Dette ølet er meget behagelig å drikke! Og er det ikke utsolgt i midten av januar, kan det trygt drikkes resten av året også. Nemlig!

Anchor Steam Beer


Med dette ølet fra Anchor Brewing Company i San Francisco introduseres en ny øltype på Cardinal: "steam" (damp), også kjent som "California Common". Ingen vet helt sikkert hvordan betegnelsen "steam" oppsto, kanskje har det sammenheng med infusjon av vanndamp under meskingen. Kallenavnet betegnet øl som ble laget i California på 1800-tallet under primitive forhold, uten tilgang til is. Bryggeriteknisk må det nærmest betegnes som "en krysning av lagerøl og ale", og slik smaker det også. Anchor Brewing Co. lager gode øl etter håndverksmessige prinsipper (Cardinal har også flere andre av deres øl, og de må også prøves!), de har holdt på siden 1896, og har hatt så stor suksess med dette at de vanskelig kan kalles et "mikrobryggeri" lenger. Ølet begynner å strømme ut av flasken helt av seg selv, så vær forsiktig når den åpnes!  Dyp gylden til rav farge, bra skum. Fin aroma av fruktig humle, malt og rosiner, hint av bakeri og eik. Lavt kullsyrenivå i glasset, myk munnfølelse. Smaken er maltet søt med karamell og noe "crisp" humle. Bra humlebitterhet i ettersmaken. Et ukomplisert men godt øl - en klassiker, og obligatorisk for alle som vil ha smakt minst ett øl fra alle verdens ølkategorier.

Anchor Porter


Cardinal Pub Stavanger

Anchor Porter kommer fra Anchor Brewing Company i San Francisco, som har aner tilbake til 1869. Selv om Anchor Brewery er godt kjent i øl-kretser, er dette slett ikke noe stort bryggeri. Det kan de da heller aldri bli om de fortsetter sin fine tradisjon med ”håndbrygget” øl som kun inneholder de fineste ingredienser. Deres mest kjente øl er Anchor Steam. (Er nå på plass!) Steam navnet brukes nå av mange bryggerier, blant annet Oslo Micro Bryggeri, og beskriver øl brygget med relativt primitivt utstyr på USAs vestkyst mot slutten av 1800 tallet. Fritz Maytag blir i dag regnet som gudfaren i den amerikanske mikrobryggeribølgen etter at han for førti år siden reddet Anchor fra å stenge, for så å videreutvikle og eksperimentere med de klassiske europeiske øltypene. Ved inngangen til 2010 finnes det 1450 nye mindre bryggerier i USA. Og hvert av dem har et utall varianter.
Det var imidlertid Anchor Porter vi skulle se på her.. Dette ølet så dagens lys i 1972, og er som all annen porter inspirert av originalen fra London. Anchor Porter er som alle Anchor’s produkter brygget med kun naturlige ingredienser. (Dette er et faktum man faktisk må presisere i USA!) Ølet inneholder kun det karbondioksidet det får i bryggeprosessen. Brunsvart farge. Tett aroma med antydning kaffe og vanilje. Fruktig, og ikke fullt så tørr som sine konkurrenter. Et etter min smak lettdrikkelig og utmerket valg.