Nørrebro Stuykman Wit

Cardinal Stavanger


Fra våre danske venner i
Nørrebro Bryghus kommer Stuykman Wit, en klassisk witbier i belgisk stil, brygget med bare økologiske råvarer (50% umaltet hvete fra Öland, 50% pilsnermalt). Humlen er tysk Perle. Ølet er typeriktig tilsatt knuste korianderfrø og pomerans (= syltede og tørkede appelsinskall, formodentlig av bitre curacao-appelsiner) mot slutten av koketiden.
Lys gul farge på ølet, klar først, disig når bunnfallet helles med mot slutten. Høyt til moderat hvitt skum.
Søtlig aroma med toner av kryddernellik, koriander og modne bananer, hint av sitrus.
Forfriskende hvetepreget smak med toner av kryddernellik og koriander, ikke særlig søt. Meget moderat humle.
Lettdrikkelig og grei!
 

Nørrebro Bryghus Påske Bock

Cardinal Pub Stavanger

Fra Nørrebro Bryghus i København har vi fått inn Påske Bock - et øl som gjør det verd å feire påsken i lavlandet, hele året rundt!
Mørk brun til kastanjenøtt farge på ølet, flott beige skum.
Fruktig aroma, toner av rødvinseddik og humle, hint av bær og rosiner.
Smaken er "ren" og fin i karakteren, maltpreget med hint av karamell, men ølet har ikke mye restsødme. Hint av bær og rosiner igjen. Moderat humle.
En god bock som vil falle i smak hos de fleste!

82/74 7,5%

 

Nøgne Ø Imperieal Brown


Cardinal Pub Stavanger

Nøgne Ø Imperial Brown henter sin inspirasjon både fra England og Danmark. Imperial Brown er egentlig et konstruert navn for å tydeliggjøre hvilket brygg det er, men finnes ikke som klassisk øltype. Nøgne Ø’s danske venner på Nørrebro Bryghus, og mikrobryggerne i England kaller dette for Double Knot Brown. Derav den doble knuten i ø’en. 3. mai 2006 var vi heldige å kunne servere dette brygget ufiltrert fra fat brygget i Danmark. Gjetordene henger ennå igjen i veggene, og en dag…… Det er ikke det samme å lese om det. Fargen er uklar mørk brun med en svak oransje glød om du holder glasset mot et lyst hode. Skummet er godt, offwhite og tett. En veldig fruktig aroma forteller at her er det ikke spart på malt av ulike typer, og noe appelsin kan merkes. Enormt rik og fruktig balansert smak, der bitterheten ikke bør skremme noen. Et røstig preg som seg hør og bør med anelser mot kaffe og karamell.