Fischer's Helles (Fat)
Er du bare en enkel øldrikker med enkle vaner, og behov for ukomplisert strupefukting? Hva kan da være bedre enn en sydtysk Helles (= lyst undergjæret øl) - nærmere bestemt fra Fischer's Stiftungsbräu i Erding, Bayern? Nå er den nemlig tilbake på tappekranen igjen, og denne gangen har vi flere fat! Bryggeriet er forlengst kjøpt opp av hveteølgiganten i samme by, Erdinger, men opererer som en selvstendig enhet, og de to ølmerkene har til og med forskjellige telt under Erdinger Høstfest. Lenge var Fischer-ølene bare å få lokalt, men vi var (selvsagt?) igjen først ute i Norge.
Jeg smakte Fischer's Helles første gang på Brauerei-Gasthof zur Post i Erding. Bryggeriet har sine aner helt tilbake til 1691, men ble overtatt av Joseph Fischer i 1838, og har siden drevet under Fischer-navnet (må ikke forveksles med det langt større Fischer-bryggeriet i franske Alsace). Sønnen Friedrich Fischer overtok etter Joseph, men Friedrich måtte oppleve at alle hans tre barn døde før ham. Han og hans kone opprettet derfor en stiftelse i 1891, for å sikre at bryggeri- og vertshusvirksomheten ble drevet videre, og arbeidsplassene opprettholdt.
Krystallklar gyldengul farge på ølet, moderat hvitt skum.
Moderat aroma av lys malt, et hint av gressaktig humle.
Smaken er god og forfriskende, med tydeligere humle enn hva du finner hos en del av konkurrentene. Veldig bittert er ølet likevel ikke. Prost!