Lauterbacher Hefe Weisse (fat)
Lauterbacher er det eldste hveteølsmerket i området Bayrisch-Schwaben, siden 1889. Deres Hefe Weisse er en klassisk sådan, i beste bayerske stil. Privatbrauerei Lauterbach L. Ehnle sluttet å brygge selv i 2009, og ølene deres blir nå brygget hos Brauhaus Riegele i Augsburg. Dette hveteølet har nå for en periode erstattet Flensburger Weizen på fat hos oss (vi har fortsatt Flensburger på flaske), og det vil så bli etterfulgt av noen fat med Lauterbacher Bayrischer Hiasl, før vi får gjensyn med Weihenstephaner for en periode. Deretter er det meningen å ha Erdinger (flere varianter) som fast hveteøl på fat - men se ikke bort fra at Lauterbacher kan dukke opp som gjesteøl fra tid til annen.
Uklar dypgylden til oransje farge på ølet, moderat hvitt skum.
Typisk hefeweizen-aroma og smak av banan og kryddernellik, ikke for søt, og med lav bitterhet som vanlig er for denne ølstilen. Forfriskende og god - den skiller seg ikke vesentlig fra andre øl i denne stilen, og hveteølfansen vil dermed ha all grunn til å nikke anerkjennende.
Lauterbacher Bayrischer Hiasl (fat)
"Bayrischer Hiasl" var kallenavnet på på den tyske lovløse Matthias Klostermayr, en notorisk krypskytter og "Robin Hood"-type som levde fra 1736 til 1771, da han ble fanget og henrettet på bestialsk vis ved radbrekking. Hveteølet Lauterbacher Bayrischer Hiasl er altså oppkalt etter ham. I likhet med Lauterbacher Hefe Weisse (som Hiasl nå har avløst på tappekranen hos oss) er ølet ufiltrert - men litt mørkere på fargen, med mer markert duft og noe fyldigere smak. Etter at bryggeriet i Lauterbach ble nedlagt, brygges ølet nå hos Brauhaus Riegele i Augsburg, Bayern.
Uklar dypgylden til oransje farge på ølet, høyt hvitt skum.
Meget sterk aroma av overmodne bananer og kryddernellik.
Smaken har også banan og kryddernellik, men er ikke for søt. Lav bitterhet, som man forventer av en hefeweizen. Vi har bare 5 fat av den nå, og med den omsetningstakten som hveteøl har hos oss, så nytter det ikke å vente lenge hvis du skal få smakt Bayrischer Hiasl.