Flensburger Pilsener

FlensburgerPilsener

Flensburger Brauerei holder til i Tysklands nordligste by, hvor ca. 40% av befolkningen fortsatt er dansktalende og kaller byen Flensborg. Flensburger Pilsener er deres bestselger - vi har den både på fat og flaske, som eneste pub i Norge. Flensburger-ølene (ganske enkelt "Flens" blant venner) fikk et salgsmessig oppsving da den populære tegnefilmfiguren Werner hadde "Flens" som sitt favorittøl. Bryggeriets fremste reklameslagord er simpelthen "Plop!" - lyden som oppstår hver gang en flaske med den gode gammeldagse patentkorken åpnes.
Meget lys gylden farge på ølet, høyt hvitt skum.
Aroma av urteaktig og gressaktig tysk humle, også noen fruktige toner, et hint av honning.
Smaken er "crisp" og ikke for søt, anstendig tysk humle gjennom det hele, rimelig bitter avslutning. En pils i typisk nordtysk stil, meget forfriskende. 

Flensburger Gold

gold_flasche

Flensburger Brauerei (Tysklands nordligste bryggeri) er mest kjent for sin relativt velhumlede Pilsener og sin friske Weizen, vi har importert dem begge på både fat og flaske (+ noe Dunkel på flaske). Når vi også tok med noen flasker Flensburger Gold på lasset, var det med et klart siktemål om å tilby et alternativ til målgruppen som ellers helst drikker Amstel Pulse, amerikansk Budweiser eller Miller, evt. meksikanske Corona eller Sol. Og det har vi klart, verken mer eller mindre. Som de andre ølene fra Flensburg kommer også Gold på 33 cl flasker med gammeldags patentkork.
Meget blek gul farge på ølet, høyt hvitt skum.
Temmelig sterk søtlig aroma med gressaktige toner, hint av sukkertøy.
Myk og mild smak, litt maltsødme, knapt noen humlebitterhet i det hele tatt. Så er der ikke noen ubehagelig bismak heller, om
noen frykter det. Flensburger Gold vil oppfattes av målgruppen som et bra og lettdrikkelig øl. Noen av våre gjester liker bare ikke mye humlebitterhet, og det skal vi respektere. De mer ihuga ølgeek’ene kan med fordel stå over Flensburger Gold, og heller satse på de tre andre ølene fra dette bryggeriet.
 

Flensburger Weizen

weizen_flasche

Nytt tysk hveteøl på både fat og flaske - vi har vært over grensen til Tyskland og besøkt Flensburger Brauerei, og kom bl.a. hjem med en dugelig mengde Flensburger Weizen (Weizen betyr ganske enkelt hvete).
Disig gylden farge på ølet, høyt og flott hvitt skum.
Deilig sterk aroma av kryddernellik og banan, litt aromahumle også.
Smaken er "typisk hefeweizen" igjen - hvetepreget med toner av kryddernellik og banan, men ikke for søt. Et hint av sitrus. Meget moderat humle, også det typisk for ølstilen. God! Ikke umulig at denne blir vår standard Hefeweizen / Hefe-Weissbier i lang tid framover.

Flensburger Dunkel

Btl_Verre_Flensburger_Dunkel

Noen har med rette påpekt at vi på Cardinal en tid har vært uten en dunkel fra dunkelens hjemland som ølstil, nemlig Tyskland. Selv om vi har hatt (og fortsatt har) noen gode norske og tsjekkiske alternativer, er det på tide å ære tyskerne som de æres bør for denne klassiske øltypen. Denne gangen har vi riktignok ikke gått til Bayern (hvor øltypen først ble brygget), men til Tysklands nordligste delstat, Schleswig-Holstein. Flensburger Dunkel har vi i første omgang bare tatt inn et begrenset antall flasker av, men likte den så bra at vi nok også tar med noen fat på neste handletur.
Vakker rødbrun farge på ølet, med et fint og kremig off-white skum.
Behagelig blomsteraktig og maltpreget aroma, toner av karamell.
Smaken er preget av karamellmalt og brunt brød, uten å bli for søt. Bitterheten er lav, som typisk for denne ølstilen, men litt humle er det da her. Alle som setter pris på en god
dunkel / "bayer" vil like denne.