Hornbeer Framboise


Øl fra bryggeriet Hornbeer (fra Hornsherred, Danmark) har lenge stått på ønskelisten vår, og nå har vi endelig lykkes med å få tak i et lite parti av to av dem. Hornbeer ble kåret av organisasjonen Danske Ølentusiaster til Årets Bryggeri både i 2009 og 2010. Hornbeer Framboise er et syrlig fruktøl (framboise er fransk for bringebær - hindbær på dansk), og som sådan kanskje et øl for "spesielt interesserte" - vi liker det ihvertfall!
Rosa farge på ølet, helles i glasset brusende med et moderat til lavt rosa-hvitt skum, som forsvinner fullstendig etter en stund.
Aromaen har preg av både syrlige og overmodne bringebær, hint av løsemiddel.
Moderat sur smak, preg av sure bringebær, hint av sitroner, minimal humle. Syrlig-fruktig ettersmak.
Leskende og friskt, når du først er innstilt på at et øl skal smake syrlige bær!

Cantillon Vigneronne

Cardinal Pub Stavanger

Cantillon Vigneronne er en lambic tilsatt en god porsjon hvite muscat-druer, og blir dermed nærmest en krysning mellom det sure spontangjærete ølet og en tørr hvitvin.
Disig / uklar gylden farge, moderat skum.
Intens aroma av bondegård, syrlig frukt, hvitvinseddik og druesaft.
Smaken er meget sur og sitronaktig, med toner av villgjær, "farmhouse cider" og hvitvinseddik.

99/91 5%

Cantillon Saint Lamvinus

Cardinal Pub Stavanger

Cantillon det mest anerkjente av alle lambicbryggerier, og ligger i utkanten av Brüssel. Saint Lamvinus er en variant som er tilsatt merlot-druer.
Uklar rødlig farge med brunlige toner. Moderat skum.
Intens aroma av bondegård og skogsbær (mer enn druer).
Smaken er intenst sur, preg av sitroner, toner av bringebær og solbær mer enn druer. Overveldende og herlig på samme tid!
 
100/97 5%

Cantillon Rosè de Gambrinus

Cantillon_RosedeGambrinus

Lambic, den spontangjærete sure øltypen fra området rundt Brüssel, krever at du legger til side alle dine tidligere oppfatninger om hvordan øl "skal" smake. Og med frukt-lambic settes vanetenkningen ytterligere på prøve! Rosé de Gambrinus, fra det mest berømte av alle lambic-bryggeriene, Cantillon, er laget av 2 år gammel lambic tlsatt knuste ferske bringebær.
Klar rød farge, flott rosa skum.
Intens og herlig aroma av modne og sure bringebær.
Smaken er meget sur og snerpende, ganske tørr, igjen med dominerende toner av sure bringebær. Hvis ikke dette pirrer smaksløkene dine, vet vi sannelig ikke hva som skal til ...