Forpure Shape Shifter

SHAPE SHIFTER


Fourpure Shape Shifter West Coast IPA, 5,9%. Bitterheten er på 68 IBU. Bryggeriet i London meddeler: "Shape Shifter West Coast IPA is inspired by our love of hops. Aggressive dry hopping with Citra, Mosaic & Centennial imparts intense flavours and aromas of mango, grapefruit and pineapple."
Mine smaksnotater (fra boks) : Dypgylden farge på ølet, høyt hvitt skum. Sterk aroma av tropiske frukter, grapefrukt og furu. Humlepreget smak på en middels søt maltet base, igjen med toner av tropiske frukter, grapefrukt og furunål. Harpiksaktig og bitter avslutning.

Belhaven 1719

1719


Belhaven 1719, 4%, angivelig en "perfectly modern pale ale" - jeg vil nå heller si at at det er en typisk klassisk britisk pale ale / bitter, fra Skottlands eldste bryggeri i sammenhengende drift (fra 1719, ja).
Vi hadde først på en feil gass på denne, så den ble litt flatere enn den skulle være. Vi beklager det, og har rettet opp i fadesen!

Lysefjorden Radix Malorum Atra Cervisia Imperialis

Pasted Graphiclysefj

Lysefjorden (nei, ikke den i Rogaland, den ved Bergen)(Og ikke den heller siden de har flyttet til Arna) Mikrobryggeri sitt rocka øl er denne gangen en imperial brown ale.
Meget mørk brun farge på ølet, moderat men varig beige skum. Ganske enkel maltpreget aroma, hint av brunt brød, karamell og støv. God maltpreget smak, toner av ristet brunt brød og karamell, men ølet er ikke for søtt. Et svakt hint av røk. Anstendig humle i avslutningen.