Nøgne Ø Aku-Aku Lemongrass Ale

Cardinal Pub Stavanger

Nøgne Ø i Grimstad brygget første gang Aku-Aku Lemongrass Ale som et spesialøl for Aku-Aku Tiki Bar på Grünerløkka i Oslo (som åpenbart har et Thor Heyerdahl-tema), men ølet har siden blitt så populært at Nøgne Ø har vært nødt til å brygge det jevnlig, og gjøre det tilgjengelig også for andre puber. På Cardinal har fatene blitt tømt på rekordtid.
Ølet smaker ikke bare av sitrongress (lemongrass), sitrongresset er en faktisk ingrediens i bryggingen.
Uklar gylden farge på ølet, kremig off-white skum.
God aroma av sitrongress og udefinerte milde krydderier.
Forfriskende smak og munnfølelse, sitrongresset er der, men er ikke overdrevet. Moderat men merkbar humle. Gir mersmak! Jo, det er høyst forståelig om dette blir et permanent brygg fra Nøgne Ø heretter.

CB Sørlands Spesial

LlJC9KKEQqSEGmOMj3IwWAjf200cLmM9vMxFguw9jeig-1

Det er ikke så ofte det kommer nye fra Hansa-Borg-gruppen, men nå har ihvertfall CB i Kristiansand kommet med sin Sørlands Spesial, en pils de beskriver som "tørrhumlet og litt friskere".
Dypgylden farge på ølet, høyt hvitt skum.
Sterk søtlig aroma av sukkertøy, maltsukker, karamell og gress.
Myk munnfølelse. Nokså søt smak med karamell og et visst maltpreg, bitterheten er ganske beskjeden, men likevel merkbar. Kanskje ikke noe radikalt nytt fra CB dette her, men ølet er behagelig nok å drikke.

Hansa Bayer

GloriaObject-81346

Hansa Bayer er Bergens variant av en münchener dunkel.
Rødlig ravfarget øl, relativt lyst til å være en dunkel (lysere enn f.eks. Aass Bayer), bra skum.
Maltpreget aroma med karamell, også noe aromahumle.
Lett i kroppen men velbalansert, rimelig maltpreget og nøtteaktig smak, men ikke egentlig søtlig. Har også en fornuftig mengde humle som gjør ølet forfriskende. Kan drikkes også av andre enn bergensere!

CB Jubileumsøl

8811

CB Jubileumsøl er som alt annet øl i Kristiansand brygget med kjærlighet og kildevann. Bryggeriet ble påbegynt i 1856 og var i privat eie fram til 1964 da det ble overtatt av Tou Bryggeri, og senere har bryggeriet hatt flere eiere. Siden 1999 har bryggeriet vært eid av Hansa-Borg Bryggerier.
Alle CB’s produkter brygges på kildevann fra Christian IVs kilde. Denne ble funnet i 1932 av bryggeriets rørlegger, med ønskekvist! Det var en svært tørr sommer. På 32 meters dyp ble det funnet krystallklart, 100% rent vann, som holder en jevn temperatur på 9 grader Celsius, sommer som vinter. I juni 1999 ble vannet koblet til en utendørs kran, eller fontene. Her kan forbipasserende slukke tørsten gratis.
CB Jubileumsøl ble lansert i forbindelse med Christiansands Bryggeris 125 års jubileum i 1984. Gyllen farge. Fyldig pilsnerøl med smak av malt og karamell og med mild bitterhet.

Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg

Hansa-Ekstra-Vellagret-butikk-160h-55x150

Hansa Ekstra Vellagret Julebrygg finnes i både butikk- og polvariant, men på Cardinal er det den sterkeste varianten vi holder oss til. Juleølene er bryggerimestrenes årlige svennestykke. Det faktum at julen er den tiden da øl faktisk får litt oppmerksomhet i media, har også økt bryggerienes fokus på å lage juleøl som stikker seg litt ut fra de det går tretten på dusinet av. Lervig og Hansa har i år valgt å starte produksjonen langt tidligere enn vanlig slik at ølet skal få modnes lenge og vel på lagringstankene før julestria setter inn. Og vi må få lov til å si at vi syntes det smaker som en god idé, verd å vente på. Mahogni farge på ølet, flott beige skum.
Aromaen har preg av malt, brød og gras / høy, innslag av karamell og humle.
Smaken har en betydelig maltsødme med preg av karamell, mens et moderat innslag av humle likevel gir ølet en god friskhet. Fyldig munnfølelse. Dette julebrygget gjør seg kanskje best uten følge av mat, synes jeg.

Hansa Premium

8788

Hansa Premium ble lansert i 1994 og er brygget med hvetemalt og pilsnermalt. Ølet ble til i de seks årene Hansa var eid av Procordia fra 1989. Hansa Borg Bryggerier as er i dag norges største frittstående bryggerigruppe som omfatter Hansa, Borg og CB bryggerier. Ølet har en gyllen farge og er ganske lett i stilen. Hveten gir en god friskhet. Noe sødme i avslutningen. Mange kjenneres favoritt innenfor gruppen Nordisk Lager. 4,5% Vol.

Hansa Fatøl

8790

Hansa Fatøl produseres av Hansa-Borg bryggerier i Bergen. Bedriften er en videreføring av Det Sembiske Bryggeri som ble stiftet av Lars Semb i 1849. Bryggeriet gikk ikke så bra de første tiårene, og i 1891 kjøpte en 23 år gammel jypling fra Østlandet opp bryggeriet, noe det etablerte Bergen hadde liten tiltro til. Waldemar Stoud Platou gjorde tvil til skamme, og det første Hansaølet han presenterte var en Bayer i 1892, som fikk så god mottagelse at det utkonkurrerte det utenlandske. Med Waldemar og Bayer vokste Hansa til å bli vestlandets største bedrift.. Gyllen farge med en rødlig tone. Tiltalende aroma. Behagelig smak, fint skum og en godt avstemt bitterhet. Humlen er en blanding aromahumle og bitterhumle fra Syd-Tyskland.