Green Flash Brewing Company

Green Flash West Coast IPA

Cardinal Pub Stavanger

Green Flash Brewing Company holder til i San Diego, California. Navnet “West Coast IPA” gir klar beskjed til “humlehodene» våre om hva de har i vente. Bryggerne opplyser selv: «This West Coast-Style India Pale Ale is extravagantly hopped, full flavored, medium bodied and copper colored. A menagerie of hops is combined throughout the brewing process to impart specific characteristics. Hops used include Simcoe for a unique fruitiness and grapefruit zest, Columbus for strong hop pungency, Centennial for pine and citrus notes, and Cascade for floral aroma.”
Våre notater:
Oransje til rav farge på ølet, moderat skum, svakt off-white.
Herlig og intens aroma av sitrusaktig amerikansk humle, som slår mot deg straks flasken åpnes. Også toner av tropiske frukter og furu. Noe søtlig malt i bakgrunnen.
Smaken er verken for søt eller for tørr, og er en veritabel humleeksplosjon fra begynnelse til slutt. Grapefrukt, bitter appelsinmarmelade, furunål, harpiks. En klassiker!

99/100 7,3% 35,5cl

Green Flash Grand Cru


Green Flash Brewing Company holder til i Vista, California. Grand Cru er det tredje ølet vi har hatt inne fra dette bryggeriet. Om ølet er amerikansk, så er forbildet her belgisk brunt klosterøl.
Meget mørk brun farge på ølet, kremig beige skum.
Sterk og maltpreget søtlig aroma, her er det massevis av karamell, melasse og brunt kandisukker, hint av krydder.
Varmende munnfølelse. Aromaen fikk meg til å frykte at smaken ville bli i søteste laget, men det er den ikke. Jo, den er søt, men ikke FOR søt. Tydelig maltpreg med toner av karamell og krydderier, balansert av moderat humle. Høyst drikkelig - et meget bra og ganske sterkt øl.

Green Flash Stout



Green Flash Brewing Company
er et nytt bekjentskap på Cardinal, de holder til i Vista, California. Deres Stout (Double Stout) er brygget med jevnlig tilsetning av engelsk Target-humle gjennom hele koketiden.
Kullsvart farge på ølet, flott brunt skum.
God aroma av røstet malt, kaffe og sjokolade.
Rik og fyldig maltpreget smak med røstede toner av sterk kaffe og mørk bitter sjokolade, kanskje et hint av lakris også. Bitter ettersmak. Den relativt høye alkoholprosenten er godt skjult.
Dette er avgjort en stout som bryggeriet kan være bekjente av! Vår referansegruppe på "Onsdag i Annen" mumlet anerkjennende ...

Green Flash Le Freak



Green Flash Brewing Company i Vista, California, brygger et vidt spekter av øltyper, men er kanskje mest kjent for humlebomber av den typen som gjerne kalles "San Diego-style (Imperial) IPA". Med Le Freak tar de et skritt videre, og lar amerikansk humlebombe møte "belgisk" trippel. Det er en kombinasjon som flere har prøvd på, med vekslende hell, men her fungerer det! Vel å merke er ikke Le Freak en blanding av to øl, men er brygget med BÅDE en belgisk og en amerikansk gjærstamme. Og humlen er selvsagt amerikansk ...
Dypgylden farge på ølet, ganske svakt disig, med et høyt hvitt (eller svakt off-white) skum.
Deilig aroma av belgisk overgjær, hvitt kandisukker og varierte krydderier (inkl. nellik), hint av lær.
Smaken er krydret og "zesty" med et solid trøkk av humlen gjennom det hele - men jeg ville likevel ikke ha gjettet at bitterheten var så høy som 101 IBU (om jeg ikke visste det, da). Det må vel bety at ølet er bra balansert? Le Freak har de beste forutsetninger for å tilfredsstille selv de mest utfreaka av våre gjester, men selv dannede mennesker fra møblerte hjem vil nikke anerkjennende, hvis de først våger seg utpå ...