Christoffel Bier


Det nederlandske bryggeriet Sint Christoffel Bier i Roermond går sine egne veier, med løsninger som ikke alltid stemmer helt med standard-ølstilene, men som likevel ikke er særere enn at de faller i smak hos veldig mange. Flaskene med "patentkork" (bøylelukking) indikerer at de også har sansen for gamle tradisjoner og hederskronet håndverk innen bryggeribransjen..
Ølet som bare heter
Christoffel Bier (også kjent som Christoffel Blond) klassifiseres som en pils, selv om alkoholstyrken ligger på småpene 6%. Sjansen er stor for at du vil synes at dette er den beste pilsen du har smakt - hvis du har sansen for "ekte vare", da. Ølet er tre ganger utropt som "beste nederlandske flaskeøl" i pilsnerklassen.
Disig lys gylden farge, moderat skum, etterlater noe "kniplingsbroderi" i glasset.
Aromaen har gjærpreget til en blond ale og blomsterpreget (
Saaz-humle) til en böhmisk / tsjekkisk pilsner.
Smaken og ettersmaken har en distinkt humlebitterhet, toner av furunål, eucalyptus og grapefrukt. Meget god - gir mersmak. En flaske er ikke nok!

Christoffel Wijs


Nederlandske Christoffel Wijs er dette bryggeriets nyeste øl. Det inneholder en god porsjon hvetemalt, og stilmessig er det derfor klassifisert som en dunkelweizen, men sin vane tro bryr Christoffel-bryggeriet seg fint lite om firkantede ølstil-definisjoner, og brygger ølet sitt akkurat som de synes passer best. Og det pleier å holde!
Mahognifarget øl, lavt beige skum.
Meget maltpreget og søtlig aroma, toner av karamell og eik.
Maltpreget smak også, middels søt, med toner av karamell og brunt brød. Fyldig munnfølelse. Smaker mer som en middels mørk
bock enn som en dunkelweizen, men hva gjør det, så lenge det smaker GODT? Den trivelige patentkorkflasken blir merkelig fort tom ...