Oskar Blues Hotbox Coffee Porter

beer_132098

Kvalitetsbryggeriet Oskar Blues Brewery i Longmont, Colorado, har gledet Cardinals gjester med flere av sine øl. Vårt nyeste tilskudd er Hotbox Coffee Porter – som navnet røper er den brygget med en stor dose kaldekstrahert kaffe fra Brasil og Mexico, men er likevel velbalansert og behagelig å drikke. Malten er fra England og Tyskland. Humlebitterheten er moderat, 30 IBU.
Svart farge på ølet, høyt beige skum.
Aroma av røstet malt, kaffe og mørk sjokolade, hint av vanilje og røstede nøtter.
Smaken har en lett sødme, distinkte toner av kaffe men ikke overdrevet, også sjokolade og anstendig humle, hint av røstede nøtter. Godt øl!

Oskar Blues Gubna Imperial IPA


"Verdens beste boksølbryggeri", Oskar Blues Brewery i Lyons, Colorado, leverer en solid munnfull med sin Gubna Imperial IPA. Så vidt jeg har forstått er "gubna" amerikansk slang for "governor".
Oransje farge på ølet, moderat off-white skum.
Herlig aroma av furuaktig humle, lukter som en hel furuskog, også noen fruktige toner (appelsiner).
Smaken er et massivt angrep av fruktig og furuaktig amerikansk humle. Forholdsvis lett i kroppen og tørr for sin styrke.
Enda et bevis på at det ikke bare er smakløst øl som tappes på boks!

Oskar Blues Dale´s Pale Ale


Dale's Pale Ale kommer fra Oskar Blues Brewery (verdens beste boksølbryggeri) i Lyons, Colorado. Det er brygget med solide mengder europeisk malt, og 4 typer amerikansk-dyrket humle: Northern Brewer, Cascade, Columbus og Centennial.
Dypgylden til rav farge på ølet, høyt off-white skum med en oransjeaktig teint.
Sterk aroma av amerikansk humle med fruktige toner, hint av furu og marmelade.
Smaken har også massevis av humle, men den er rimelig bra balansert mot malten. Der er en betydelig bitterhet i avslutningen og den lange ettersmaken, med toner av furunål og grapefrukt. 65 IBU.
Dale's Pale Ale anses som en de virkelige klassikerne blant amerikanske pale ales, og det er ikke uten grunn!

98/99 6,5% 

Oskar Blues Gordon Ale


Verdens sannsynligvis beste boksølbryggeri, Oskar Blues Brewery i Lyons, Colorado, har laget Gordon Ale til minne om avdøde Gordon Knight, en pioner i håndverksbryggingen i Colorado.Ølet beskrives som en krysning mellom Double IPA og Imperial Amber Ale.
Ravfarget øl, med et høyt og varig off-white skum med en oransjeaktig teint.
Glimrende kompleks aroma av amerikansk humle, toner av furunål, appelsiner, grapefrukt og tropiske frukter.
Smaken har massevis med amerikansk humle fra begynnelse til slutt, med fruktige (grapefrukt), furunåls - og harpiksaktige toner, men den er ikke for bitter, til tross for en bitterhet på respektable 85 IBU. Dette skyldes at den er flott balansert av en sødme preget av malt og appelsinmarmelade. Harpiksaktig bitter ettersmak.
Da Gordon Ale ble presentert på Onsdag i Annen på Cardinal, var dere flere deltakere som himlet med øynene: Hva er nå dette? Boksøl? Etter å ha luktet og smakt på ølet, fikk de hakeslipp. Kan øl være så godt?
Ja, så godt kan det være!