Slottskällans Red Ale


Vi har nå fått inn et lite parti av tre øl fra Slottskällans Bryggeri i Uppsala. Red Ale er ett av dem, nærmest i ølstilen Irish Red Ale. Det er brygget med hele 7 sorter malt, og humletyper fra begge sider av Atlanteren.
Rødbrun farge på ølet, høyt kremfarget skum.
Meget god fruktig aroma (modne bær), også sterke toner av bakeri og lettrøstet malt.
Smaken er mer røstet enn fargen og aromaen fikk meg til å forvente, med toner av brente brødskorper.

Carlow O'Hara's Irish RedFra
Carlow Brewing Company kommer O'Hara's Irish Red, en ale med moderat alkoholstyrke som vi gjerne anbefaler for dem som ikke vil ha altfor mye bitterhet, samtidig som den er smakfull nok til at også ølentusiastene svelger unna uten å mukke.
Kastanjenøttfarget øl, flott kremfarget skum.
Moderat aroma av malt og karamell.
Maltpreget smak med noe toffee og toner av karamell, uten at ølet er særlig søtt. Såpass med humlebitterhet at den er godt merkbar og balanserer ølet, men dominerer altså ikke.
Lettdrikkelig og grei!
 

Caffrey´s Premium Irish Beer


Cardinal Pub Stavanger

Caffrey’s Premium Irish Beer kommer fra Nord-Irland og ble lansert på St.Patrick’s Day i 1994. Ølet er i dag brygget hos Coors i England, De fineste ingredienser, et topp moderne bryggeriutstyr og den ypperste bryggekunst er tatt i bruk for å frembringe et øl som er klart annerledes - i positiv mening - og som samtidig er forfriskende, klart irsk! Noe må du imidlertid venne deg til: fra ølet er kommet i glasset, skal du ikke ha det i hånden før etter tre minutter. Så lenge tar det før det riktige skum-lokket som beskytter friskheten i ølet har dannet seg. For mange kan dette være altfor lenge - men husk, det er nytelsen som teller!!!! Ølet har mottatt flere æresbevisninger enn noe annet øl de siste to årene. I England har omsetningen bare eksplodert: det selges nå mer enn 5 ganger så mye Caffrey’s som nærmeste konkurrerende øl. Dette er et øl som du vil lete lenge for å finne maken til. Med over 120 års omfattende bryggeri-erfaring er Caffrey’s i ferd med å revolusjonere verdens fatøl-marked. Den viktigste forskjellen til vanlig pils, er at du ikke har kullsyre, men et "lokk" av øl-krem som beskytter den friske, kullsyrefrie smaken av et ekte irsk øl.Mørk gyllen farge. Middels fyldig, myk og fruktig. Svakt aromatisk humlepreg med innslag av sitrus. Kremaktig skum og mild bitterhet.

Murphy´s Irish Red

Cardinal Pub Stavanger

Murphy´s Irish Red blir fremstilt i overensstemmelse med en originaloppskrift fra 1856. Selv om bryggeriet ble startet tre år tidligere enn Guinness, har bryggeriet hatt stadige problemer med å hevde seg i konkurransen mot den mer berømte konkurrenten i Dublin. i 1983, da bryggeriet var på randen av konkurs (det var ennå to år til Cardinal åpnet!) ble bryggeriet kjøpt opp av Heineken og modernisert fra grunnen av. Både Irish Red og Irish Stout ble opprinnelig brygget av James J.Murphy på Murphybryggeriet i Cork i det sørvestlige Irland. Når den blir tappet i glasset, får den en intensiv bronsefarge og et ypperlig, elfenbenshvitt skum, og den utvikler en lett ristet aroma av karamellmalt. Den lette kullsyren gir friskhet, mens smaken er tørr med en tydelig humlebitterhet som blir balansert av en rugaktig maltsødme. En forfriskende sitrusaktig humlebitterhet i avslutningen gjør ølet svært lettdrikkelig.

Killkenny Draught


Cardinal Pub Stavanger

Kilkenny Draught er et mørk gyllent ale med lett søtlig duft med blomster og krydder. Den største ale i Irland, og et kjent internasjonalt merke. Oppskriften på Kilkenny ble laget av munker i Kilkenny, sørøst i Irland, allerede i 1710. Ølet ble relansert i 1985, brygget av Smithwick´s i St. Francis Abbey Brewery i Kilkenny. (som har tilhørt Guinness siden 1965), og er i dag et symbol på den varme, irske kulturen. Lansert i Norge av Ringnes i 1994. Dette ølet er langt mer typisk for Irland enn Guinness, som de fleste forbinder med irsk øl. Maltaktig aroma, flott hvitt kremaktig skum, maltfullt og fruktig smak. Avslutter med en relativt kort humlebitterhet. Så godt det selger seg selv!