Dalane Magma Brown Ale

3324

Dalane Magma Brown Ale. Dalane er full av sjeldne vulkanske bergarter, og dette ølet er derfor oppkalt etter distriktets Magma Geopark. Dalane Brygghus presenterer altså nå en brown ale, og den er både sterkere og fyldigere enn mange andre av slaget. Derimot følger den stilen ved å ha mindre markert humle. Fargen på ølet er mørk brun til kastanjenøtt, med et flott og varig kremet beige skum. MEGET kompleks og fin aroma av malt, havre, bakeri, nøtter, også noen krydderier, karamell og frukter.
Smaken er maltpreget og nøtteaktig med noe karamell, noe fruktighet også, hint av sjokolade. Ikke mye bitterhet. Et øl med skikkelig smak, men som også dere som skygger unna det bitre vil like. Og glem for all del ikke å snuse inn den herlige aromaen! Brygget i Danmark av Søgaards Brygghus.

Dalane Brygghus Bybrann

beer_75979
Dalane Brygghus Bybrann. Bryggeriet kaller dette fortsatt en "ale" (det prøvebrygget de serverte under Gladmatfestivalen sa de var overgjæret), men nå sier de at det er undergjæret, med inspirasjon både fra engelske ales og tysk "dunkel" ("bayer" på norsk) - og siden et undergjæret øl pr. definisjon ikke kan være en "ale", velger vi å kalle det en dunkel - og slik smaker det i grunnen også. Ølet er oppkalt etter den store bybrannen i Egersund i september 1843, da 92 bolighus og 94 uthus ble flammenes rov.
Fargen ligger et sted mellom rav og kobber, med bra off-white sum. Fin fruktig aroma, også innslag av malt og karamell. Myk munnfølelse. Maltpreget smak med karamell, en lett fruktighet også, ganske moderat humle. Ikke dårlig dette heller! Brygget i Danmark.