Bryghuset Svaneke Classic

svaneke_classic

Bryghuset Svaneke Classic er dette bryggeriets andre av foreløpig tre øl på Cardinal. Bryggeriet har en lag liste med spesialøl vi kan håpe å friste våre kunder med i tiden som kommer. Som nevnt over er Classic en heller vanlig betegnelse i Danmark, og representerer et øl med en ekstra skje karamellmalt i forhold til vanlig lagerøl. Ølet får også tre uker ekstra på lagringstank for modning og klaring. (De filtrerer selvfølgelig ikke ølet sitt!) Disig gylden farge, ufiltrert, noe mørkere enn bryggeriets "Gammeldags Pilsner". Flott og varig off-white skum. Moderat men behagelig aroma av floral humle, også tydelige toner av malt, hint av honning. Smaken har moderat men god humle på en bra maltpreget basis, hint av nøtter og toffee. Myk munnfølelse, meget behagelig å drikke.

Bryghuset Svaneke Gammeldags Pilsner

_lklumme_133__For_r_441288l

Bryghuset Svaneke Gammeldags Pilsner er altså slik dansk pilsner burde smake. Glem Tuborg og andre lavpristilbud, og bruk heller noen kroner mer på de som legger sin sjel i ølet.
Lys gul farge, disig. Flott og varig skum.
Behagelig aroma og smak av blomsteraktig og fruktig humle, på en mild bakgrunn av pilsnermalt. 3 forskjellige tyske og østerrikske humleslag er benyttet, men bryggeriet forteller ikke hvilke. Jeg tipper på Hallertauer Mittelfrüh, Tettnang og Spalt. Hint av honning. Noe bitterhet i avslutningen og ettersmaken. Myk munnfølelse, meget behagelig å drikke.
Dette er en pils godt over gjennomsnittet!

Bryghuset Svaneke. Vanlig Pilsner og Classic (en pils med litt ekstra karamellmalt) er kjente begreper i Danmark, og både de store bryggeriene og enkelte lavprisbryggerier har dem på programmet. Men så fryktelig spennende er disse lavprisproduktene sant å si ikke. Da er det ekstra tøft av enkelte mikrobryggerier å ta opp konkurransen, ikke bare med ales, men også med de vanligste lagerølsortene - og da ikke på pris, men på kvalitet. Bryghuset Braunstein, som var godt representert på Cardinal, har gjort det, og det samme har Bryghuset Svaneke fra ferieøya Bornholm. Alle Svaneke-ølene (også kjent som Bornholmer Bryg) er ufiltrerte, smaker du dem på bryggeripuben der nede er de også upasteuriserte, mens flaskeølene er pasteurisert av hensyn til holdbarheten.