Partizan Stout Barrel Aged FES (Foreign Extra Stout)

partizan-fes-stout

Partizan Brewing er et helt nytt London-bryggeri, med en så klar kvalitetsprofil at de helt fra starten ble utropt til et av Englands mest spennende bryggerier. I Norge debuterte de på Haand Ølfestival i Drammen, og vi ble så begeistret at vi slo klørne i alle restene som vi kunne få tak i etter festivalen. Vi har et meget begrenset kvantum av både den "vanlige" utgaven av deres Foreign Extra Stout og Barrel Aged-utgaven - og siden det var Barrel Aged som kom først ut i hyllene hos oss, har det allerede minket stygt på beholdningen av den, etter at jungeltelegrafen begynte å gå.
Dette er våre kortfattede smaksnotater under festivalen:
Svart farge på ølet, moderat lysebrunt skum.
Eikepreget og røstet smak, toner av kaffe, vanilje og sjokolade.
Rimelig søt smak, eikepreget med toner av vanilje, røstede toner av kaffe og mørk sjokolade. Kongeøl!

Partizan Saison Grisette

Cardinal Pub Stavanger

Etter at Fuller's ble alene som det eneste store ale-bryggeriet i London, har storbyen fått en enestående oppblomstring av småbryggerier. Fra en ølscene som tenderte mot det kjedelige, har London nå en bryggeriflora så omfattende at selv de fastboende ølentusiastene strever med å rekke over alle nyhetene. Partizan Brewing ute i South Bermondsey er et av disse spennende nye småbryggeriene. De startet opp så sent som i 2012, og allerede i 2013 var vi klar for å presentere dem på Cardinal. De brygger både klassiske engelske og kontinentale øltyper. Deres Saison Grisette er belgisk- og franskinspirert (une grisette er ellers den noe arkaiske franske betegnelsen for en lettlivet pike av arbeiderklassen). 
Disig og meget lys gylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Sterk aroma av saisongjær, men også appelsinskall og koriander som i en witbier (jeg vet ikke om disse er faktiske ingredienser her). 
Forfriskende smak, ikke for søt, krydret med distinkte toner av koriander og kryddernellik, sitrus i bakgrunnen.