Birrificio Italiano Vùdù


Fra Birrificio Italiano i Lurago Marinone kommer VùDù, en dunkelweizen (mørkt hveteøl), i en fri tolkning av den tyske stilen.
Mørk brun farge på ølet, disig. Moderat off-white skum.
Blomster og modne bær i aromaen, hint av kryddernellik også.
Fruktig og passe søt smak, toner av bananer og kryddernellik. Meget moderat humle.
Et godt øl, behagelig å drikke!

Birrificio Italiano BiBock


Fra Birrificio Italiano i i Lurago Marinone kommer BiBock, en heller bock (= lys bokkøl) i tysk stil. Ølet er ufiltrert og upasteurisert. Anbefalt serveringstemperatur er 8-10 grader C.
Dypgylden til rav farge på ølet, moderat hvitt skum.
Moderat aroma av "støvet" humle.
En del kullsyre i munnen. Smaken er nokså tørr, med bare et hint av karamell, og merkbar tysk humle fra Hallertau (Magnum og Hersbrücker) i avslutningen.
 

Birrificio Italiano Amber Schok


Fra Birrificio Italiano i Lurago Marinone kommer Amber Shock, som jeg trodde var en amber ale, men den er altså undergjæret, og blir klassifisert som en bock. Og til tross for navnet: noen sjokkartet opplevelse er dette ikke på noen måte, det dreier seg bare om en alminnelig god øl!
Amber Shock er ufiltrert og upasteurisert.
Rav farge, moderat skum.
Moderat aroma av bær, toffee og støv.
Smaken er rimelig maltpreget med noe sødme, toner av bær og kanskje noe toffee igjen, moderat humle i avslutningen, hint av harpiks og støv.

Birrificio Italiano CassissonaDe elegante flaskene med Cassissona kommer fra Birrificio Italiano i Lurago Marinone, og italienerne viser igjen at de er et ølland å regne med. Dette fruktølet er tilsatt en liten dose solbærsirup ved begynnelsen av gjæringen, det flaskes tidlig for å sikre god kullsyreutvikling på flasken, og lagres deretter minst 6 måneder ved 6-7 grader C.
Disig gylden farge på ølet, digert skum.
Behagelig aroma av solbær og humle.
Moderat fruktig smak (solbær naturligvis), lett i kroppen og forfriskende til å være et øl på 6,4%.
Både ølvenner og mange som ellers foretrekker vin drikker Cassissona med glede!
 

TipopilsTipopils kommer fra Birrificio Italiano - Italia er da også et av de mest spennende "nye" øllandene i Europa. Seriøse mennesker mener at dette er verdens beste pils - og vi skal ikke motsi dem. Det er ihvertfall den beste pilsen du får på Cardinal! Vel å merke er der ikke noe "spesielt" fiksfakseri med den - den er som navnet sier en "typeriktig" pils i klassisk tysk stil, og som sådan lett gjenkjennelig, den er bare så veldig godt brygget (med infusjonsmesking og lang primærgjæring, etterfulgt av 2 ukers modning). At den er upasteurisert bidrar også til den fine aromaen og smaken.
Meget lys gul farge, høyt hvitt skum.
Herlig aroma av blomsteraktig, urteaktig og fruktig humle.
Smaken er "crisp" og frisk med en moderat sødme, og selvsagt rikelig med urteaktig og floral humle gjennom det hele. Fin bitterhet i avslutningen.
En kvalitetspils, altså. Vårt budskap til all verdens industribryggere: Smak Tipopils, og lær av det!