Klostergården Håndbryggeri

Klostergården Pale Ale

Unknown

Klostergården Håndbryggeri holder til ved de gamle klosterruinene på Tautra i Trøndelag, der de tilbyr overnatting og selger en rekke av gårdens produkter - altså inkludert øl. Deres Pale Ale er amerikanskinspirert, men holder norsk "butikkstyrke". 
Dypgylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
God aroma av amerikansk humle, med toner av sitrus, furu og hankatt, noe tropisk frukt.
Sprudlende munnfølelse. Middels søt smak med tydelig fruktig og furuaktig humle gjennom det hele. En anstendig øl - og en meget bra start for et nytt håndverksbryggeri, som allerede har høyere etterspørsel enn de klarer å levere!

Klostergården Brown Ale

beer_168675

Fra Klostergården Håndbryggeri på Tautra i Trøndelag kommer denne Brown Ale, med vanlig "butikkstyrke". Men utenom Klostergården selv (og på Cardinal, selvfølgelig) er der få andre plasser du får kjøpt ølene deres, produksjonskapasiteten klarer ikke å holde tritt med etterspørselen.
Mørk brun farge på ølet, moderat off-white skum.
Aroma av moderat røstet malt og treverk.
Smaken har toner av brun malt og moderat røstet malt, men er ikke særlig søt (heller tørr, faktisk). Meget moderat humle. En anstendig brown ale, som ikke er egnet til å skremme noen.

Klostergården Porter

4938d6f920a744c722b1fcd0bbdb062a_640x640

Klostergården Håndbryggeri på Tautra i Trøndelag måtte naturligvis ha en Porter i utvalget også, og siden den helst skulle kunne selges i gårdsbutikken deres, måtte den ha vanlig norsk "butikkstyrke". Ølet er ufiltrert og upasteurisert. Malten er Maris Otter pale, amber, brown, rye, crystal og chocolate, humlen er East Kent Goldings og Challenger, britisk ale-gjær.
Meget mørk brun farge på ølet, nesten svart. Moderat lysebrunt skum.
Aroma av mørk sjokolade, noen toner av treverk, et vinøst hint.
Tørr og røstet smak, toner av treverk, kaffe og mørk sjokolade. Tørr og moderat bitter avslutning. 

Klostergården Amber

amber-beer-klostergc3a5rden

Begrepet "amber ale" er først og fremst amerikansk, for å betegne halvmørkt ravfarget øl som ikke uten videre kan plasseres i en annen kategori. Klostergården Amber har sin opprinnelse på Tautra i Trøndelag. 
Mørk rav til rødlig farge på ølet, moderat off-white skum.
Behagelig aroma av fruktig og furuaktig amerikansk humle, også toner av treverk og lettrøstet malt.
Smaken er ikke for søt og ikke for tørr, moderat røstet malt dominerer, men fruktig og furuaktig amerikansk humle er også til stede. Røstet og tørr ettersmak. God øl!