Grimbergen Optimo Bruno


Grimbergen Optimo Bruno blir sikkert et hyggelig gjensyn for mange av våre gjester. Sist vi hadde det inne ble det brygget av Brasserie Union / Alken-Maes i Belgia, men etter at Carlsberg kjøpte merket, ble produksjonen flyttet til Kronenbourg i Frankrike. Nå spesialimporterer vi det til deg, og alle hjerter gleder seg.
Optimo Bruno er det sterkeste ølet i Grimbergen-serien, og stiller i samme styrkeklasse som "Abt" (Abbed) / "Quadrupel" klosterølene.
Vakkert kobberfarget øl med et høyt og varig beige skum, som etterlater et fint "kniplingsbroderi" i glasset.
Fin aroma av malt, karamell, brunt sukker og balsamico-eddik.
Smaken har en betydelig maltsødme, også toner av karamell og brunt sukker, hint av krydder, moderat humle i avslutningen. Alkoholen er merkbar.

Kronenbourg Blanc

1664-blanc_0

Kronenbourg Blanc fra Brasseries-Kronenbourg (Scottish & Newcastle) klassifiseres som et Belgisk hveteøl, selv om bryggerigruppen unektelig er Fransk. Det ble som etikettene antyder, på en ikke udelt diskret måte, grunnlagt av Jèrôme Hatt i Strasbourg i 1664. Som Hoegaarden er dette et tåket lyst gyllent (hvitt) øl. Godt tømt gir skum! Kompleks aroma av koriander og sitrus. Malt og hvete dominerer smaken sammen med eple. Jeg vil si dette er et spesielt øl, og ikke likt våre to andre hvite øl. Så mye mer eple, og så mye mer fruktig. Du skal egentlig vite hva du vil ha for å bestille denne.

Grimbergen Trippel


For noen år siden var flere av Grimbergen-ølene fast inventar på Cardinal, og de hadde en trofast venneskare blant våre gjester. Grimbergen ble opprinnelig brygget hos Alken-Maes i Belgia, men da Carlsberg-konsernet overtok merket, flyttet de produksjonen til Kronenbourg i Frankrike. Og da Ringnes / Carlsberg like godt bestemte seg for at de IKKE ville selge Grimbergen i Norge, var vi lite blide, kan du trygt si. Men nå har vi i stedet fått spesialimportert to av ølene til deg - og Triple er det ene.
Gyldent øl med en svak disighet av gjæren, høyt hvitt skum.
Aromaen er først ganske moderat, men forbedres etter som ølet varmes opp litt i glasset - jeg får toner av karamell, eik, honning og aprikos.
Meget søt, fruktig og honninglignende smak, med lav bitterhet - nærmest et dessertøl, vil jeg si. Og om du ikke har spist middag i dag, går det jo an å ta desserten på forhånd - Grimbergen Triple fungerer nemlig utmerket som "en dessert i seg selv".

Grimbergen Blond

grimbergen_blond-1.jpg


Grimbergen Blond Strekker sin historie tilbake til 1128 da st.Norbert bygde et kloster for Norbertiner ordenen i byen Grimbergen i distriktet Barabant. Som andre kloster på denne tiden var de datidens hoteller, og satte snart i gang med egen brygging. Klosteret brant ned flere ganger, men ble hver gang bygd opp igjen. Valget av Føniks i etiketten symboliserer dette.
Ølet har en gyllen farge, er svært fruktig med en tone av malt, krydder, honning og urter i lukt og smak. Ølet har som nevnt røtter tilbake til 1128, og oppskriften skal være den samme i dag. Brygget av Alken-Maes S.A.

Kronenbourg 1664

BBKRO

Kronenbourg 1664 har som navnet antyder historie tilbake til 1664, ved at det var i dette året den unge Jérome Hatt mottok sitt bryggerdiplom, og åpnet sitt første bryggeri - Kronenbourg- midt i byen Strasbourg i Alsace. I dag er Kronenbourg Frankrikes ledende ølmerke med en produksjon som tilsvarer 40% av hjemmemarkedet, og er også å finne som et trendy moteøl i de fleste europeiske byer. Bryggeriet er nå overtatt av Scottish & Newcastle, og blitt en av gigantene i Europa. Det selges i 70 land over hele verden og klassifiseres som Premium Kontinental Lager. Ølet ble lansert i 1952 for å feire kroningen av den britiske dronningen. Humlen er utelukkende fra Alsace, og de benytter mye aromahumle i brygget. Et lyst og lett pilsnerøl med en aromatisk humlesmak, og med innslag av grapefrukt.