Lagunitas Hop Stoopid Ale

HopStoopid_22oz_large

Hop Stoopid Ale kommer fra kvalitetsbryggeriet Lagunitas Brewing Company i Petaluma, California. Stilmessig er dette en imperial / double IPA, med en original gravity på 1085 og en bitterhet på hele 102 IBU.
Gylden farge på ølet, høyt hvitt skum.
Intens og søtlig aroma av fruktig og furuaktig amerikansk humle og krystallmalt, toner av appelsinmarmelade, furunåler, tropiske frukter og grapefrukt.
Smaken er ganske søt og intenst humlepreget, med de samme elementene som i aromaen. Neste for mye av det hele – men bare nesten …

Lagunitas Imperial Stout

IMG_5354-tnp-lagunitasstout

Når hardcore bryggere hos californiske Lagunitas Brewing Company lanserer en Imperial Stout, vet du bare at det ikke er noe pingleøl du får i glasset. Med nesten 10% alkohol, en original gravity på 1092 og en bitterhet på 72,45 IBU er dette voksne saker, men likevel ikke mer ekstremt enn at mange bør våge seg på et bekjentskap..
Meget mørk brun til svart farge på ølet, rubinrød i høylysene, høyt beige skum.
Forholdsvis moderat aroma, milde kaffetoner, hint av mørk sjokolade.
Søt smak med rikelig med kaffe, mørk sjokolade og lakris, noe bitterhet i avslutningen. Godt!

Lagunitas Imperial Red Ale

images-3

Enda et øl fra Lagunitas Brewing Company i Petaluma, California, som vi antakelig er alene blant norske puber om å ha i utvalget. Bare i et høyst begrenset antall i første omgang, men slår den an blant våre gjester, så skal vi nok få tak i mer. Imperial Red Ale har en OG (original gravity) på 1072, og en bitterhet på 54,2 IBU.
Fargen er ganske riktig rød (eller rødbrun, da), med et moderat off-white skum.
Behagelig fruktig (bær, mørke tørkede frukter) og maltpreget aroma med noen toner av karamell.
Smaken er distinkt maltpreget, igjen med noen karamelltoner, uten å være overdrevent søt. Fruktig og harpiksaktig humle med en fast btterhet i avslutningen. Joda, Lagunitas leverer varene igjen!

Lagunitas IPA

images

For å smakt de gode ølene fra Lagunitas Brewing Company (i Petaluma, California - et av USAs beste bryggerier), måtte du inntil nylig ha Danmark som ditt nærmeste reisemål - eller dra til USA. Nå holder det å ta turen innom Cardinal! Da jeg smakte deres IPA (India Pale Ale) i Danmark for snaut 2 år siden, ble jeg straks overbevist om at denne måtte vi få til Cardinal ved første anledning. Flere av våre stamkunder har også smakt den i Danmark eller USA, og har latt oss tilflyte uttrykk som "Den ultimate amerikanske IPA!".
Dypgylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Aromaen er forholdsvis moderat men god, toner av "støvet" og fruktig humle, hint av tropiske frukter / pasjonsfrukt.
Smaken er distinkt humlepreget gjennom det hele, som forventet av en IPA, med fruktige toner. Bitter avslutning, men ikke for ekstrem (dette er en "vanlig" IPA, ikke noen double/imperial). Heller ikke for søt (en felle som en del amerikanske IPAs ellers kan gå i) - bare forfriskende og god!

Lagunitas Undercover Investigation Shut-Down Ale

beer_58708

Når et øl heter noe slikt som "Undercover Investigation Shut-Down Ale", vet du bare at det må være amerikansk - nærmere bestemt fra Lagunitas Brewing Company i Petaluma, California. Stilmessig er det en American Strong Ale, med rikelig humle og solid alkoholprosent. "Original gravity" for vørteren var på 1085 (det er ganske mye), og bitterheten er 66,6 IBU.
Vakker rav til kobber farge på ølet, moderat off-white skum.
Sterk aroma av fruktig amerikansk humle, gammel marmelade, karamell og krystallmalt, alkohol.
Smaken er meget søt, og alkoholen er ikke spesielt godt skjult, men blir snart "overmannet" av et massivt humleangrep. Varmende munn- og halsfølelse. Kanskje noen vil synes at der er "for mye av alt" her, og noe øl for dem som teller kalorier er det definitivt ikke - men jeg må bare tilst&ari ng; at jeg drikker det med en betydelig glede, om enn noe skyldbetynget.

Lagunitas Wilco Tango Foxtrot (WTF)

Unknown-5

Forkortelsen WTF ble for sterk for det amerikanske "moralpolitiet", så da måtte californiabryggeriet Lagunitas bokstavere navnet på dette ølet på militært vis, Wilco Tango Foxtrot. Stilmessig er det nærmest en "imperial brown ale" (om noe slikt kan sies å eksistere). Bitterheten er på 64,2 IBU. Ølet har vi importert selv, spesielt for deg!
Rimelig mørk brun farge på ølet, moderat off-white skum.
Intens aroma av brun malt, karamell, eik og mørke tørkede frukter.
Meget maltpreget smak, samme elementer som i aromaen, fulgt av anstendig humle (men oppleves ikke så bitter som 64 IBU). En vellaget "imperial" brown ale!