Bierwerk Renosterbos

tumblr_ltpwfiYwGS1qaa9od

Renosterbos betyr "neshornbusk", og er en vanlig forekommende buskvekst i Sør-Afrika. Formodentlig har den fått navnet sitt fordi neshorn liker å gnaske den i seg. Om der er med noe av denne busken i den herværende barleywine fra Bierwerk (Christian Skovdal Andersens afrikanske prosjekt), har vi ingen informasjon om. Det er ikke umulig, for unge skudd av planten skal være bra for fordøyelsen. Dette er hva bryggeren selv har å si: "A complex ale brewed with South African cane sugar and fermented with both ale- and wine yeast. A seven month maturation period on redwine barrels innoculated with naturally occuring brettanomyces yeast provides the beer with its rustique character and balancing tartness." Bryggingen har Christian gjort hos Boston Breweries i Cape Town, Sør-Afrika.
Mørk rødlig-brun farge på ølet, moderat off-white skum.
Vinlignende aroma (rødvin), moderat karakter av brettanomyces / bondegårdshus.
Vinøs smak, eik, rødvin og brettanomyces, mer søt enn sur. Toner av sjokolade og mørke tørkede frukter. 
Om det er dette ølet Nelson Mandela styrker seg på i sin alderdom, vet vi ikke sikkert - men vi kan ihvertfall anbefale det til alle som både har god smak og ønsker å få litt fart i blodomløpet.

Bierwerk African Stout

untitled-2_509

Igjen et øl fra det afrikanske nomadebryggeriet Bierwerk (Christian Skovdal Andersen), også dette brygget hos Camelthorn Brewing Company i Namibia. Stilmessig ligger African Stout i grenselandet mellom foreign stout og sweet stout.
Svart farge på ølet, moderat beige skum.
Moderat aroma av maltsukker, karamell og moderat røstet malt.
"Smooth" smak, milde røstede toner, noe karamell, sjokolade og mild søtet kaffe.
Vår lokale ølentusiast Egil Ovesen, som har reist vidt og bredt i Afrika, erklærte at dette var det suverent beste afrikanske øl han hadde smakt. Og det måtte han altså til Cardinal for å få!

Bierwerk Rooibos

6098848201_15290792f4

Afrikanske øl er "in" på Cardinal for tiden. Ølene i Bierwerk-serien brygges i Sør-Afrika og Namibia av den danske nomadebryggeren Christian Skovdal Andersen, som ellers er velkjent på Cardinal for den danskbryggede Beer Here-serien. Bierwerk Rooibos, som stilmessig ligger nærmest en belgisk saison, er brygget hos Camelthorn Brewing Company i Namibia. Den er, som navnet forteller, brygget med en uvanlig ølingrediens, nemlig afrikansk rooibos-te (som botanisk sett strengt tatt ikke er en te, men den brukes altså som te). Rooibo s-buskens blader skal ha en rekke helsebringende egenskaper.
Lys gylden farge på ølet, med et enormt hvitt skum.
Aroma av rooibos-te og saisongjær.
Rimelig god og interessant smak, forfriskende og mildt krydret med toner av rooibos-te.