Siren Sound Wave Aussie IPA

Cardinal Pub Stavanger

Vår eminente bartender Siren tror fortsatt at Siren Craft Brew (i Finchampstead, Berkshire, England) er oppkalt etter henne, så for all del: ikke frata henne den illusjonen! Bryggeriet har ellers en meget kort historie, de kom i gang så sent som i 2012, men fikk nesten umiddelbart ord på seg for å være et av Englands beste. At der gjerne er lydbølger i sving omkring (vår) Siren, har vi en viss erfaring for, så navnet Sound Wave IPA må anses som meget passende. Men mens den «vanlige» utgaven av ølet er brygget med humle fra den amerikanske vestkysten, så er det altså Aussie-utgaven vi har fått inn. Og den inneholder bare australske humlevarianter: velkjente Galaxy, og tre som jeg aldri hadde hørt om før: Ella, Summer og Vic Secret. Spennende!
Uklar gulbrun farge på ølet, lavt kullsyrenivå i min prøveflaske (men dette varierer veldig fra flaske til flaske, i følge rapportene), meget lavt hvitt skum (andre rapporterer om høyt skum).
Aroma av furu- og harpiksaktig humle.
Lite kullsyre i munnen, men ølet er ikke helt flatt. Distinkt humlepreget og tørr smak, furu- og harpiksaktig humle i massevis, også toner av grapefrukt. Det er altså et «levende» øl vi har med å gjøre, og om bryggeriet kan få mer stabilitet i ettergjæringen på flaskene, kan dette bli en vinner framover.

91/93 5,6% 33cl