Delirium Nocturnum

Delirium Nocturnum 2 (2)

Delirium Nocturnum (som vel må oversettes med «mareritt»Winking hadde vi visstnok inne en kort periode i 2008, men siden jeg ikke finner igjen omtalen fra den gang, måtte jeg nesten smake ølet på ny. Livet kunne vært verre …  Som sin mer kjente blonde søster Delirium Tremens brygges Delirium Nocturnum hos Brouwerij Huyghe i Melle, Belgia, og kommer i en etterlignet «gammeldags steingods» (glass, faktisk) flaske, som beskytter ølet godt mot lys.
Kastanjenøttfarget øl med et høyt og varig beige skum.
Herlig aroma av forskjellige frukter (hvorav flere tørkede) og krydderier, hint av bondegårdskjøkken.
Smaken er maltpreget med tydelige toner av mørke tørkede frukter og mildt krydder, noe brunt kandisukker og karamell, men ikke for søt. Bare et svakt innslag av fruktig syrlighet, bitterheten er lav. Delirium Nocturnum ligger så visst ikke an til å påføre deg mareritt av noe slag – bare lutter glede og fornøyde smil. Vi importerer den selv, og denne gangen skal vi forsøke å holde lenger på den i utvalget.

Delirium Red


Fra før er Delirium Tremens, Delirium Nocturnum og Delirium Christmas velkjente øl på Cardinal - og for bare 1 år siden introduserte Brouwerij Huyghe også Delirium Red. Den har vi nå fått inn, som de første i Norge. Delirium Red er et fruktøl, men som de andre Delirium-ølene har den en voksen alkoholprosent. Foruten de vanlige ølingrediensene er den brygget med kirsebær, kirsebærjuice, hyllebærjuice, sukker, smaksstoffer og søtstoff. 
Disig rød farge på ølet, høyt rosa skum.
Sterk aroma av kirsebær og hyllebær, toner av mandler og marsipan.
Smaken er søt, med sterke toner av kirsebær og hyllebær som forventet, men også med en uventet småskarp bitterhet i avslutningen. Alkoholen er godt skjult.

La Guillotine


Guillotinen, selve symbolet på de dystrere sidene ved den franske revolusjon, er selvsagt inspirasjonen for det belgiske ølet La Guillotine, som kommer i en imitert steintøyflaske, og er brygget av Brouwerij Huyghe. Stilmessig ligger det nær en triple.
Glasset fylles fullstendig av et digert hvitt skum, og det gyldne ølet under kommer bare langsomt til syne.
Sterk og "typisk belgisk" søtlig aroma, med gjærpregede, krydrete og fruktige toner.
Smaken er også krydret, middels søt og "typisk belgisk", med distinkt humle i avslutningen. Varmende munnfølelse. Det skal ikke så mange flasker til av La Guillotine, før du mister hodet fullstendig ...

Rubbel Sexy Lager

190047805_91b244e63e

Konseptet bak dette ølet er så imponerende teit at vi bare var NØDT til å ta inn noen flasker: Lyst lagerøl med bikinikledde damer på etiketten (5 forskjellige) , ved å benytte skrapelodd-prinsippet blir dama befridd også for bikinien. Ufattelig morsomt, hva? Anbefales for den årlige utekvelden til Harryheimen Borettslag, Mødregruppa Løvsprett og utdrikkingslag for begge kjønn. Huyghe bryggeriet lager ellers utmerkede øl, men vi kan vel alle ha en dårlig dag på jobben etter et julebord som gikk litt norafor tvers. Ellers heter dette ølet Huyghe Golden Girl Pils, som jo er hakket bedre?
Og ølet? Lys gylden farge, med bra og varig skum. Søtlig aroma med toner av sukkertøy. Litt søtlig lagerøl-smak, med noen toner av sitron - ganske moderat humle, med en viss bitterhet i ettersmaken. Et lite oppsiktsvekkende øl, altså. (ironisk nok har det fått karakteren Overall 6 og Style 6 på Ratebeer.....)

20070411-sexy