RCH East Street Cream Premium Bitter

rch east street cream-500x500

RCH East Street Cream Premium Bitter. RCH Brewery i Somerset imponerer igjen! Dette ølet ble opprinnelig brygget som et "one-off" jubileumsøl for puben Darmouth Inn i Newton Abbot, men ble en slik suksess at bryggeriet måtte gjøre det til et sine faste øl, både på cask og flaske.
Vakker dyp rav-farge på ølet, med et flott off-white skum som etterlater et fint "kniplingsbroderi". Søtlig aroma med massevis av malt, også toner av karamell, bakeri og rosiner. Smaken er meget rik og fyldig med klart maltpreg, men er samtidig også fruktig med fint balansert humle. Ikke for søt. God og lang ettersmak av humle. Dette er bare en FØRSTEKLASSES premium bitter, synes Sigmund! 

RCH Double Header

rch double header-500x500

RCH Double Header er en flaskekondisjonert engelsk sterk bitter, fra det utmerkede RCH Brewery i Somerset. Navnet "Double Header" kommer fra betegnelsen på to damp-lokomotiver koblet sammen, som trekker ett langt tog - bryggeren er nemlig jernbaneentusiast!
Gylden farge, disig. Høyt og varig off-white skum. Fin humle- og sitruspreget aroma.
Det er også et distinkt humlepreg gjennom hele smaksprosessen. Mens mange engelske "bitters" ikke er særlig bitre i det hele tatt, er humlebitterheten merkbar her, men er ikke overdrevet. Du merker også at ølet er noe sterkere enn bittere flest. Det har også en meget moderat sødme i bakgrunnen. Smaken gir definitivt mersmak - så pass på at navnet "Double Header" ikke får en ny betydning dagen derpå!

RCH Firebox

RCHFirebox

RCH Brewery slår til igjen - og denne gang slår de ganske hardt, med en flaskekondisjonert "English strong ale" (eller en "extra strong bitter", om du vil). Som nevnt er bryggerne jernbaneentusiaster, med særlig forkjærlighet for gamle damplokomotiver, og navnet "Firebox" henspiller på fyringskjelen i disse lokomotivene, så vidt jeg forstår. Kanskje merker du at dette ølet fyrer godt opp også?
Ølet er brygget med palemalt og litt sjokolademalt, og humletypene er Progress og Target. Firebox er ravfarget, med et digert og varig off-white skum. Behagelig humlepreget og fruktig aroma, med hint av toffee og eik. Smaken er fruktig og maltpreget, med et tydelig nærvær av alkohol. "Tørr" humle i avslutningen. Dette er altså en kraftig og ganske mektig bitter, og er kanskje ikke ølet du drikker en hel kveld - men det er absolutt et øl som bør prøves!

RCH Pitchfork

Product - Rch Pitchfork.preview

RCH Pitchfork er igjen et øl fra RCH Brewery vi har skrevet om før. Ølet er flaskekondisjonert og brygget av bare én malttype, “Pale Malt”, og det er brukt Fuggles og Goldings humle. Navnet har ølet fra det lokale "Pitchfork Rebellion" (også kjent "The Monmouth Rebellion") i 1685, hvor bøndene i Somerset sluttet seg til Hertugen av Monmouth's opprør, væpnet med høygafler. Dette var det siste slaget som ble utkjempet på engelsk jord i den engelske borgerkrigen. Gylden farge, bare ganske svakt disig, høyt kremhvitt skum. Fin humlearoma, hint av sitrus, lær og kanskje litegrann eik. Distinkt humle gjennom hele smaken, noe sitrus og toffee, fruktig avslutning. Bitter og langvarig ettersmak. Et forfriskende øl - absolutt verd å prøve!

RCH Old Slug Porter

-1328

RCH Old Slug Porter er igjen et øl fra det utmerkede RCH Brewery. 50 cl brun flaske, flaskekondisjonert, alk. 4.5%. Meget mørk brun farge, nesten svart. Bra kremet lysebrunt skum, som varer lenge. "Sneglesporet" som skummet etterlater nedover siden på glasset ettersom du drikker, har angivelig gitt ølet sitt navn - sammen med det faktum at bryggerne stadig måtte "slåss" mot snegler som kom seg inn i bryggeriet, på området der bryggeriet først holdt til. (Som vi vet, ELSKER snegler øl. Men det gjør vi også!) I det nye bryggeriet er ikke snegler noe problem, men porteren har beholdt sitt navn.
Behagelig aroma av svisker, mild kaffe og sjokolade. Røstet smak, temmelig tørr, toner av kaffe, mørkt brød og sjokolade. Noen fruktige toner i avslutningen, kaffe i ettersmaken. En meget bra porter med moderat alkoholstyrke.