Voss Bryggeri Natabjødn

natabjonn

Voss Bryggeri er et av de aller mest spennende nye norske mikrobryggeriene i år – og Cardinal har allerede meldt seg på som fast kunde! Du kan se fram til en rekke forskjellige øl derfra, fra de enkle og lettdrikkelige til de mer utfordrende. Noe for enhver smak, altså.
«Natabjødn» (= nøttebjørn) er visstnok vossadialekt for ekorn, og noe nøtteaktig kan man nok si der er i denne brown ale.
Meget mørk brun farge på ølet, nesten svart. Moderat beige skum. «Tørr» aroma av einer og treverk, med noen milde røstede toner og kanskje et hint av røk.
Tørr smak, mildt røstet malt, meget moderat humle. La deg ikke skremme av den mørke fargen – dette er en lettdrikkelig brown ale!

Voss India Pale (fat)

vossabrygg_53_1_1_5226000a

Disig gylden farge på ølet, høyt hvitt skum.
Herlig aroma av fruktig og furuaktig humle (tropiske frukter - mango, pasjonsfrukt etc.).
Smaken er velhumlet, som en IPA skal være, med en tilstrekkelig maltet ryggrad, uten å være for søt. Toner av tropiske frukter og furu igjen. Fin bitterhet i avslutningen og ettersmaken, men likevel meget lettdrikkelig. Et nytt strålende øl fra det nystartede Voss Bryggeri!
 

Voss Norheim Pale Ale (fat)

voss norheim

Fatølet Norheim fra det nystartede og fremadstormende Voss Bryggeri er nærmest en syntese mellom urgamle gårdsbryggingstradisjoner på Voss, og en moderne amerikansk pale ale. Det er brygget med einerlåg - det vil si at bryggevannet er kokt ut med einerkvister. Til en batch på beskjedne 800 liter øl gikk der med hele 42 kg einerkvister. Resultatet er både smakfullt og interessant.
Disig dypgylden til oransje farge på ølet, kremig hvitt skum.
Både aroma og smak har preg av harpiksaktig humle og einerkvister, med hint av røk, også en viss fruktighet. Anbefales på det varmeste, men serveres avkjølt!

Voss Natabjødn Brown Ale,

Voss Bryggeri Natabjodn

Voss Bryggeri er et av de aller mest spennende nye norske mikrobryggeriene i år – og Cardinal har allerede meldt seg på som fast kunde! Du kan se fram til en rekke forskjellige øl derfra, fra de enkle og lettdrikkelige til de mer utfordrende. Noe for enhver smak, altså. «Natabjødn» (= nøttebjørn) er visstnok vossadialekt for ekorn, og noe nøtteaktig kan man nok si der er i denne brown ale.
Meget mørk brun farge på ølet, nesten svart. Moderat beige skum.
«Tørr» aroma av einer og treverk, med noen milde røstede toner og kanskje et hint av røk.
Tørr smak, mildt røstet malt, meget moderat humle. La deg ikke skremme av den mørke fargen – dette er en lettdrikkelig brown ale!

Voss Vinter Session Pale Ale (fat)

Voss Vinter

Det ganske nye Voss Bryggeri har allerede etablert som en av våre "nesten faste" fatølleverandører. Vinter Session Pale Ale er en utgave som skal være mer lettdrikkelig enn deres sterkere VPA (Vossa Pale Ale). 
Oransje til rav farge på ølet, moderat off-white skum.
Moderat men god aroma av fruktig og furuaktig amerikansk humle.
Smaken er også preget av en moderat men fin mengde amerikansk humle, mens maltbasen har noe preg av toffee, uten å være for søt. Sant å si er der er ikke noe spesielt "vinterlig" med dette ølet - det er rett og slett en god og forfriskende pale ale, for alle dere som gjerne vil ha litt variasjon fra de tyngre og fyldigere juleølene

Voss Lys Myrk

Cardinal Pub Stavanger

Voss Lys Myrk opprinnelig brygget for Myrkdalen Holiday Resort av Voss Bryggeri. Dette er vel nærmest en "golden ale" tilpasset "de brede lag av folket", altså vanlige pilsdrikkere. Lite restsødme og ikke spesielt utfordrende, men en anstendig strupefukter er den jo. Et lite innslag av einer i aroma og smak. Ikke vanskelig å drikke, ikke vanskelig å like. Velegnet til «after ski» på Cardinal – og vi stiller ikke engang krav om at du har ski …
Voss Bryggeri er jo et av våre nye favorittbryggerier, og farer til vanlig med mer spesielle brygg enn dette, men med dette ølet viser at det kan være kvalitet også i det moderate.

Lervig / Voss Fandens IPA (fat)

Cardinal Pub Stavanger

Lervig Aktiebryggeri i Hillevåg har fått besøk av det nye Voss Bryggeri - og resultatet av samarbeidet er altså en Fandens IPA. Her kan man vel trygt si at vestlandsfanden har vært på ferde?
Rubinrød farge på ølet, høyt til moderat off-white skum.
Herlig aroma av fruktig amerikansk (og kanskje newzealandsk?) humle, også toner av furu og gran.
Distinkt og fersk humlepreget smak gjennom det hele, med fullt smaksspekter fra humlen, ikke bare bitterhet altså (som for øvrig også er solid nok). I ettersmaken er bitterheten markert. En fandens god IPA, til glede for alle vestlendinger. Og vi serverer den til østlendinger også!

Voss Oregonian (fat)

OREGONIAN

Vi er stolte av å være blant de første i Norge som introduserer øl fra det helt nystartede Voss Bryggeri. Tom var selv på bryggeriet og hentet hjem de første fatene. Oregonian er stilmessig en American pale ale, og navnet er en diskret antydning om at bryggeren Ian opprinnelig er fra Oregon (en av USAs beste ølstater).
Meget uklar oransje farge på ølet (noe av uklarheten kan nok tilskrives at fatet ble grundig ristet under transporten - men smaksmessig er det bare et pluss at mer av B-vitaminene er med), moderat hvitt skum.
Herlig sterk aroma av fruktig humle (tropisk frukt = mango og pasjonsfrukt), også noen toner av furu. Humletypene er
Northern Brewer, Cascade, Citra og Chinook.
Massevis av aromahumle (inkludert tørrhumling) har blitt brukt her, og ikke så mye bitterhumle, i følge bryggeren. Da kommer det ikke som noen overraskelse at ølet har rikelig med fruktig og mildt furuaktig humlesmak, men ikke så mye bitterhet. Vi tror nok det ikke ville skadet med litt mer bitterhumle, selv om det altså er den mer subtile humlesmaken som SKAL stå i fokus her. Men dette er nå uansett et meget hyggelig øl å drikke som det er. Vi har store forventninger til Voss Bryggeri framover!

Voss Pale Ale (fat)

Voss-VPA-Vossa-Pale-Ale-275h

Den Pale Ale (VPA) som vi nå har på fat fra Voss Bryggeri, er betydelig bedre enn den prototypen vi fikk smake tidligere. Stilmessig er ølet nærmest en American pale ale, men har likevel sitt eget helt spesielle "vossapreg" p.g.a. bruken av einerkvister. 
Uklar oransje farge på ølet, høyt og kremig skum, svakt off-white.
Sterk aroma av fruktig og harpiksaktig amerikansk humle, toner av einer og tropisk fruktblanding, et hint av røk.
Smaken har de samme elementene som aromaen, eineren kommer gjennom enda sterkere her, og tilfører en interessant karakter til ølet.