Moylan's Hopsickle Imperial Ale

images-4

Moylan’s Brewery & Restaurant holder til i Novato, California, og regnes med i elitegruppa av californiske bryggerier (og dermed også i elitegruppa av amerikanske bryggerier generelt). Hopsickle Imperial Ale beskriver de selv som «triple hoppy», og stilmessig som en imperial/double IPA. Så vidt vi vet er Cardinal den første puben i Norge som har dette ølet. Det skal være en hyllest til humleblomsten – så er det da også brukt rikelige mengder med fersk Cascade, mens ett sted sier bryggeriet at de andre humlene er Tomahawk og Centennial, et annet sted sier de at det er Simcoe, Columbus, Ahtanum og Chinook, så da får vi gå ut fra at de varierer litt. Heftige amerikanske humler er de alle sammen.
Dypgylden til rav farge på ølet, moderat hvitt skum.
Sterk aroma av amerikansk humle og krystallmalt , toner av appelsinmarmelade.
Middels søt smak, meget humlepreget med toner av grapefrukt og harpiks, og en massiv bitterhet i avslutningen og ettersmaken. Ikke for nybegynnere!

Moylan's Dragoons Dry Irish Stout

images-1

Navnet Dry Irish Stout beskriver ølets stilmessige tilhørighet - det er nemlig amerikansk, brygget hos Moylan's Brewery & Restaurant i Novato, California. Men både humlen og byggmalten har de importert fra Storbritannia, så de mener alvor med å brygge en stout i typisk irsk/britisk stil. Stouten er brygget til minne om general Stephen Moylan (en slektning av bryggeriets innehaver, kanskje?), den irskfødte kommandanten av regimentet The 4th Continental Dragoons under den amerikanske frigjøringskrigen.
Beksvart farge på ølet, moderat til lavt lysebrunt skum.
God røstet aroma av mørk malt og kaffe, med hint av mørk sjokolade og aske.
Tørr røstet smak, mørk malt og mild kaffe, ikke spesielt kompleks, men "rett fram" og behagelig å drikke.

Moylan's Moylander Double IPA

de_2821_lg

Da slår vi til med enda en humlebombe fra Moylan’s Brewing Company i Novato, California. Moylander Double IPA er nettopp det – her er det dobbelt opp av alle ingredienser.
Disig dypgylden til brun farge på ølet, moderat til lavt hvitt skum.
Intens aroma av amerikansk humle, appelsinmarmelade, furu og krystallmalt.
Smaken er intenst humlepreget fra begynnelse til slutt, fruktig, harpikspreget og meget bitter. Ganske søt malt i bakgrunnen. Lang bitter ettersmak. Smaksløkene dine kommer aldri til å bli de samme igjen – i hvert fall ikke på en times tid …
Og ja – i hele Norge får du den bare hos oss!