St. Austell Admiral's Ale

46802011_H

St. Austell Brewery ligger i byen av samme navn i Cornwall, den sydvestlige utposten i Englands «Celtic fringe», hvor lokalpatriotismen fortsatt blomstrer, og der stadig gjøres forsøk på å gjenopplive det utdødde keltiske språket Kernewek. Vi har allerede en god stund hatt inne IPA’en Proper Job fra dette bryggeriet, og den selger jevnt og trutt. Da var det bare naturlig å ta inn St. Austell Admiral’s Ale (5,0%) også – den er ovenikjøpet «levende» og «bottle conditioned».  Vi tror vi allerede kan love at Admiral’s Ale (med en lettere bedugget Admiral Nelson på etiketten) blir et fast innslag på menyen!
Vakker kobberfarge på ølet, moderat off-white skum som etterlater et fint «kniplingsbroderi» i glasset.
Herlig aroma av fruktig humle (slovenske Styrian Goldings og amerikanske Cascade), også hint av gran, karamell og modne bær.
Den middels søte smaken har en fin balanse mellom malten og humlen, toner av karamell, toffee, søte kjeks og modne bær. Noen ville kanskje ønske seg enda mer bitterhumle i avslutningen, men dette er nå uansett en meget likandes engelsk ale som den er.
 

Proper Job IPA


St. Austell Brewery holder til i byen av samme navn i Cornwall, Englands "Celtic fringe". Da det 32. Cornish Regiment gjorde seg bemerket med iherdig forsvar av sin garnison under det indiske opprøret 1857-58, ble de hedret av dronning Victoria for å ha gjort "a proper job". Meget mulig at inderne så noe annerledes på saken ... Uansett, dette er bakgrunnen for at ølet har fått navnet Proper Job IPA. Det er brygget med Maris Otter malt og amerikansk humle (Cascade, Chinook og Willamette), og er flaskekondisjonert.
Klar gylden farge, høyt hvitt skum.
Behagelig aroma av fruktig amerikansk humle, toner av ananas og andre tropiske frukter, også noe sitrus.
Smaken har en betydelig maltsødme, som delvis balanseres av en godt merkbar humlebitterhet. Denne blir furunålsaktig med preg av harpiks i avslutningen. Bitterheten er likevel mer moderat enn i de fleste amerikanske IPAs.

84/98 5,5%