Alcazar Gaoler´s Old Ale


Alcazar Gaoler´s Old Ale kommer fra Alcazar Brewery i Nottingham som henter navnet sitt fra et gammelt spansk ord for festning. I 2003 startet flaskeproduksjonen og vi kan friste med et godt utvalg av disse som alle har navn etter historien om Robin Hood. Gaol (Jalls) kommer fra middelaldersk engelsk og betyr et mørkt og skummelt sted der fanger ble torturert, forlatt og glemt. Herremannen som pryder flasken er således Robin Hoods egen “Gaoler” Sheriffen av Nottingham. Dette ølet må vel være så "klassisk engelsk" som du overhodet kan vente å få det i dag. Nyt det gjerne på panseret av en "vintage" Jaguar à la Inspector Morse - men ikke kjør etterpå!
Navnet "Gaoler's Ale" er altså ikke noe vi har funnet på for å lokke ansatte ved Finnestad og Åna til Cardinal - det har sin opprinnelse i puben Fox & Hound i Nottingham (det eneste sted i verden der du fra tid til annen kan få dette ølet fra cask): puben var på 1700-tallet nemlig både vertshus og fengsel - samtidig! Kanskje en praktisk ordning - men det er heldigvis sjelden Cardinal har behov for å få satt sine kunder bak lås og slå.
Ølet har en dyp brun farge med bra lysebrunt skum. Vinøs aroma: sherry, eik, rosiner, mørke frukter. Meget rik og fyldig, maltpreget, søt, fruktig og vinøs smak. Robust og langt fra "lettdrikkelig" - men likevel veldig, veldig godt!
Et øl du gjerne kan ha på julaften (etter middagen - alene eller til desserten og kakene). Men jeg vil tippe at du like gjerne drikker det en sval sommerkveld - særlig hvis du er like "frelst" på dette ølet som Sigmund