Martin´s Pale Ale

44.1851b28f7566076ddc86400a0dd74395

Martin´s Pale Ale skriver seg fra bryggeriet Anthony Martins, stiftet av John Martins i 1909, i Belgia. John Martins kom fra England, og hadde ikke bare sine brygger kunnskaper med på flyttelasset, men også Schweppes Indian Tonic og Guinness som han da ble agent for. Selv utviklet han først Gordon Scotch Ale, som vi tidligere har ført her på Cardinal. I hans Pale Ale brukes en unik bryggemetode hvor bla. hel Kent humle tilsettes etter brygging, og ølet er et av belgias mestselgende. Fargen er lys gyllen og ølet har et kremaktig godt skum som holder godt. Søtlig hulearoma. Smaken er bittersøt og har en god ettersmak.

6%

Timmermans Tradition Lambic Blanche

timmermans_lambicus_blanche_33cl

Fra det belgiske bryggeriet Timmermans kommer dette ølet, som nærmest er en hybrid mellom en søtet lambic og en witbier. Den er spontangjæret som en lambic, men er søtet med både sukker og saccharin, og er også tilsatt kunstige aroma-/smaksstoffer og antioksidant. Lys gylden farge, høyt hvitt skum.
Sitrusaktig aroma med sidenoter av melkeprodukter, også toner av engelsk "farmhouse cider" og fjøs, hint av banan og kryddernellik.
Smaken har en del saccharin-sødme med toner av sitrus, og bare en moderat syrlighet. Ingen bitterhet.
Lett og forfriskende, vil gjerne appellere til folk som ellers ikke så begeistret for "vanlige" øl?

Gordon Finest Scotch Highland Ale

31-big.5b02566e10a41e2a802495bc7503c8c1

Med et navn som Gordon Finest Scotch Highland Ale (tidligere kjent som "Douglas Scotch Ale"), forventer du et vaskeekte skotsk øl - men dette ølet er faktisk brygget i Belgia, av bryggeriet John Martin (som eies av den multinasjonale giganten Scottish & Newcastle). Dette bryggeriet har spesialisert seg på klassiske britiske øltyper, til dels fra forgangen tid, og tapper dem på flaske for det internasjonale markedet. Fra før har Cardinal det forholdsvis maltrike og søte Martin's Pale Ale, og med denne "skotske" kaloribomben får man virkelig et øl der bryggerne ikke er redde for verken maltsødme eller tilsatt sukker - og ikke er gjerrige med humlen heller! La det straks være sagt - med 8,6% alkohol og "mye av alt" er dette ikke et øl du hiver ned på 30 sekunder for å slukke tørsten. Men når du er forberedt på hva som venter, er det faktisk en interessant ølopplevelse!
Kobber farge, høyt beige skum. Behagelig aroma av malt, karamell og humle.
Smaken er meget søt som forventet, med malt, sukker og karamell i massevis, men sødmen er til en viss grad balansert med bra humle, som følger med over i ettersmaken. Absolutt et "smaksøl" som er verd å prøve, når du bare er litt forberedt på hva som venter deg ...