Old Gee Spot

rch-old-gee-spot-50cl

Old Gee Spot er en ny engelsk bitter fra Branded Drinks, som strengt tatt ikke er et bryggeri, men en distributør som får brygget ølene sine hos flere småbryggerier, primært i Sørvest-England. Hvor vellykket humoren er i deres navnevalg og etikettutforming kan sikkert diskuteres. Mulig den blir bedre utover kvelden?
Klar rav farge, flott skum. Temmelig sterk og søtlig aroma, fruktig og med preg av brunt sukker, også toner av malt, karamellsaus og bakeri.
Moderat maltpreget smak, mild og lettdrikkelig med lav bitterhet. Moderat alkoholstyrke. Joda, den gikk glatt ned den også!

Coal Fire Porter

41099

Coal Fire Porter er et øl det gode ølstedet RateBeer.com påstår i realiteten er det samme ølet som “Okells Aile - Smoked Celtic Porter”, brygget på Isle of Man - så da får vi vel tro det stemmer. Godt er det i alle fall! Kullsvart farge, flott brunt skum. Herlig aroma av sjokolade, røstet malt og plommer, med et hint av lakris. Distinkt røstet smak med toner av kaffe, hint av torv, røyk og tjære, bitter avslutning. Munnfølelsen er likevel forholdsvis lett. En skikkelig god porter, synes Sigmund.

Sweet F.A

rch-sweet-fa-50cl

Sweet F.A. Enda en engelsk bitter - og denne gang med referanse til den engelske "Football Association" i navnet - hva "the F.A." egentlig har å gjøre med dette ølet, vet jeg ikke - sannsynligvis ingenting. Men på etiketten er det bilde av en fotballspiller med 50-tallsveis, iført noe som minner betenkelig om en Start- eller Lillestrøm-drakt! Men Viking-patrioter kan likevel trygt drikke dette ølet!   Ølet har gyldenbrun farge med bra skum. Ganske moderat aroma, med hint av toffee og bakeri. "Støvete" og temmelig "tørr" smak med noe malt, hint av kjeks og toffee, og moderat humle i avslutningen. Styrken er moderat, og smaken er "grei nok, men ikke spesielt utfordrende". Omtrent som spillet til Viking mot Rosenborg!