Tamamura Honten Wheat Wine of Shiga Kogen


"Wheat wine" er en ølbetegnelse innført av amerikanske håndverksbryggerier, og brukes om en barleywine som er brygget med en stor andel hvete, og som er sterkere enn en tysk Weizenbock. Japanske Tamamura Honten gir med sin Wheat Wine of Shiga Kogen sitt bidrag til denne øltypen, den første av slaget vi har på Cardinal.
Disig brunlig-gylden farge på ølet, moderat hvitt skum.
Søtlig aroma med toner av marsipan, sukkertøy, karamell, alkohol og overmodne frukter.
Smaken er søt og relativt alkoholpreget.

85/39 9,5%

Tamamura Honten House IPA

beer_67410

Når bryggerne i japanske Tamamura Honten presenterer sin House IPA, står de defintivt ikke tilbake for sin amerikanske kolleger i utførelsen. Her er humlingen så rikelig at amerikanerne nok helst ville kalt dette en "imperial / double IPA".
Dypgylden til brunlig oransje farge på ølet, disig. Moderat hvitt skum.
Aroma av jord, tre og appelsinmarmelade, fruktig og harpiksaktig humle.
Smaken har først en rik maltpreget og fruktig sødme, så overtar kraftig amerikansk(?) humle med massevis av harpiksaktig og grapefruktaktig bitterhet. Tilstrekkelig sødme blir igjen til å balansere noe av bitterheten.
Dette er rent nam-nam for "humlehodene" blant Cardinals gjester - de vil nok sørge for å tømme vårt begrensete lager av dette kvalitetsølet rimelig raskt.

96/79 8%
 

Miyama Blonde


Fra japanske Tamamura Honten kommer Miyama Blonde, som er en blonde ale i belgisk stil, nærmest en saison. Som andre øl fra samme bryggeri er den brygget med høstens ferske humle.
Blek halmfarge på det disige ølet, bra hvitt skum.
Moderat men god aroma av belgisk overgjær og sitrusfrukt, hint av mildt krydder.
Frisk og saftig smak med distinkt krydrete toner, hint av sitrus. Pepperaktig og humlebitter avslutning og ettersmak.
En god og leskende saison som neppe vil stå lenge i hyllene hos oss, før det begrensete partiet er utsolgt!
 
74/42 6,7%

Tamamura Honten Nøgne Ø Not So Mild Ale - Harvest Brew Fresh Hop


Langt navn på dette ølet, som er et samarbeidsprosjekt mellom det japanske bryggeriet Tamamura Honten og Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø. Sjefsguru Kjetil Jikiun hos Nøgne Ø (som også finner tid til å være pilot hos SAS) reiste til Japan for å brygge Not So Mild Ale, som ble lansert på den 7. Tokyo Real Ale Festival i februar 2009. Stilmessig er dette en English (dark) mild ale, men med såpass mye ferskhøstet humle at den blir "not so mild" likevel.
Uklar mørk brun farge på ølet, moderat til lavt beige skum.
God men moderat aroma av mild ale malt, sjokolademalt og noe fruktig humle.
Smaken er rimelig fruktig, men har også et moderat røstet preg med mild kaffe og sjokolade. Avslutningen har akkurat så mye humle at ølet kan sies å leve opp til navnet, uten at det diskvalifiserer seg helt fra mild-kategorien. Et høyst lettdrikkelig og behagelig øl, mener nå vi.

58/71 4,5%