Neuzeller Anti Aging Bier

31-1uRnDeYL._SL500_AA300_

Tyskerne tviholder på sin årtusengamle kurbad-kultur (hvem ellers holder seg med bynavn som Baden-Baden?), og nåde den som uttaler seg tvilende om effekten av mineralsalter og varme kilder! Da er det jo bare rimelig at de har lansert en Anti Aging Bier - det er Klosterbrauerei Neuzelle som står for dette vidundermiddelet, som angivelig skal gjøre aldringsprosessen til et fjernt minne. Fra før har bryggeriet et Badebier, som man både skal kunne drikke og bade i! Siden badefasilitetene på Cardinal er noe begrensede, har vi ikke tatt inn badeølet i originalutgaven, men anti-aldringsølet regner vi derimot vil finne et trofast publikum, særlig blant våre kvinnelge gjester. (Enkelte lettere tilårskomne herrer på Cardinal har gjennom lengre tid sørget for en så jevnlig tilførsel av B-vitaminer at aldringsprose sssen allerede nærmest er eliminert.) Utgangspunktet for Anti Aging Bier er badeølet, en Schwarzbier (sannsynlgvis brygget sterkere med High Gravity Brewing), som så er tilsatt mineralrikt vann fra en varm artesisk kilde. Det er dessuten tilsatt spirulina-alger og flavonoId (quercetin).
Meget mørk rubinrød farge på ølet, nesten svart. Moderat beige skum. 
Søtlig aroma av karamellmalt og urter, toner av bringebærsyltetøy også.
Smaken er derimot ikke særlig søt, ølet er lett i kroppen, med distinkte toner av mineraler og alger, samt mildt røstede toner i bakgrunnen. Meget moderat humle, lett salt ettersmak. Ølet passer bra til sushi med alger og wasabi, men går også fint til mindre avanserte snacks - eller rett og slett på egenhånd. Ungdomskilden er funnet!

Neuzeller Porter

Neuzeller_Porter

Tyskland er beryktet for sin skepsis mot alle andre ølstiler enn "sine egne", men faktum er at portere i engelsk stil var ganske populære i Tyskland i "de gyldne årene" før 1. verdenskrig brøt løs, og alt gikk galt i Europa. Vel, Neuzeller Porter er nok mest inspirert av de undergjærede "Baltic" portere som ble (og fortsatt blir) brygget i landene rundt Øster sjøen. Den kommer fra Klosterbrauerei Neuzelle i Brandenburg.
Meget mørk brun farge på ølet, nesten svart. Høyt og varig beige skum.
Syrlig, mildt røstet, treaktig og "støvet" aroma, med hint av overmodne bær.
Smaken vil gjerne oppleves som bedre enn aromaen, røstede toner av kaffe og sjokolade, noe malt- og "bær"-sødme, moderat bitter avslutning.