Otter Bright Bitter

055709

Otter Bright Bitter har en årvåken oter på flaskeetiketten. Det lille Otter-bryggeriet henter for øvrig vannet sitt fra kildene til elva Otter. En av konkurrentene deres er det vesentlig større merket Badger (Grevling), så ingen skal si at de ikke setter pris på dyrelivet sitt i Sør-England! Blek gylden farge som navnet indikerer (dette er sannsynligvis den lyseste britiske ale jeg noensinne har sett), lett disig. Moderat hvitt skum. Moderat fruktig aroma. Smaken har noen sitrusaktige toner og ganske bra humle, lett i "kroppen", tørr og bitter avslutning. I en blindtest ville jeg kanskje ha gjettet at dette var en kölsch (overgjæret øl fra Köln med pilskarakter), eller endog en godt humlet pils. Lagermalten som er brukt er nok forklaringen på det. Dette er en okay øl for en varm sommerdag, men personlig ville jeg nok ha satt pris på et tydeligere nærvær av malt, for bedre å balansere Fuggles-humlen som er brukt. Men igjen: et øl som bør kunne slå an hos dem som "normalt" vil velge pils, særlig når "Stavangers minste uterestaurant" er åpen!

Otter Head

Otter-Head-Glass

Otter Head er fra samme bryggeri som foranstående. Bryggeriet ble startet så sent som i oktober 1990 av David og Mary Ann McCaig, og ligger på en gård fra det 16. århundre i East Devon´s Blackdown Hills. Før de startet var David brygger hos Whitbreads i 17 år.
Rødlig rav til brun farge farge, lavt off-white skum. Minimalt med kullsyre, nesten "flatt" øl. Moderat men fin aroma av karamell, toffee, bær og tørkede frukter, med noe eik i bakgrunnen. Smaken har rikelig med karamell, en betydelig bitterhet i avslutningen og ettersmaken, samt en søtlig påminnelse om den relativt høye alkoholstyrken - men lite utenom det. Ikke noe lettdrikkelig øl dette her, og kanskje ikke så veldig interessant heller (etter mitt syn, da - mange liker det bedre enn jeg gjorde). Uansett bedre enn pregløse "industri-øl"!