Paulaner Oktoberfest Bier

paulaner-oktoberfest-bier

Den årlige Oktoberfest (eller Wiesn, som de lokale kaller den) i München er utvilsom verdens mest kjente ølfestival. Den er ikke stedet for å smake flest mulig forskjellige øl, for det er bare de store München-bryggeriene som får delta, men så drikkes der til gjengjeld kopiøse mengder med 1-liters "Mass"av det spesielle Oktoberfestølet. Denne øltypen er et gyldent lagerøl i slekt med Märzen, sterkere enn pils og mer maltrikt. Paulaner-bryggeriet er et av de deltakende bryggeriene, og det sier seg selv at vi på Cardinal er fornøyde med å kunne presentere deres Oktoberfest Bier her også. Vi sier bare på "boarisch", som Münchens borgermester når han åpner festivalen hvert år: "O zapft is" - det er tappet!
Gylden farge på ølet, høyt til middels stort hvitt skum. Fin aroma av fruktig tysk humle og søtlig malt. Smaken er rimelig søt og maltpreget, men likevel myk og meget lettdrikkelig, med bra humle i avslutningen.
Går godt an å drikke også utenfor oktoberfestsesongen! I år har vi den også i et begrenset antall i 1 liters bokser der du får med deg seidelen til odel og eie

Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel

Pasted Graphic 2

Paulaner Hefe-Weissbier Dunkel er vår nyeste utgave fra dette Munchenbryggeriet, og går under gruppebetegnelsen “Dunkelweissen”. Denne er mye lysere enn Erdinger sin tilsvarende, mer eikebrun. Fargen skriver seg fra en høyere andel mørk hvetemalt, som er behandlet på en spesiell måte, og selvfølgelig er det uklart. Stort og fint beige skum som holder godt og gir fine gardiner. En frisk og klar aroma som preges av banan men med toner av karamell, toffee, sjokolade og nellik krydder. Smaken er fruktig med hvetens søthet. En anelse sjokolademalt kan merkes. For kald har den en viss metallisk smak. Ettersmaken er frisk og passe lang. Vi syntes dette er en fin variant av typen hveteøl, lett i “kroppen”. Blinde bør se ekstra godt etter da denne faktisk lett kan forveksles med en LYS hefe-weissbier, rent smaksmessig. Men ser du etter et fast øl, se her!

Paulaner Weissbier Kristallklar

paulaner_weissbier_kristallklar_1

Paulaner Weissbier Kristallklar fra München, og er deres filtrerte versjon av sydtysk hveteøl. Hveteølelskere vil hevde at filtreringen tar bort mye av smaken og livligheten i et godt hveteøl. Det er ikke lett å merke her.
Fargen er lys gyllen, og ølet har et fint skum som legger seg som en krage. Typisk hveteøl aroma med frukt, malt og antydning av karamell.
Smaken av hvete er sommerlig men allikevel rik og kompleks med hentydninger til banan og grape. Humletørrhet i ettersmaken.

Paulaner Weissbier Hefe

EGB0002_Paulaner

Paulaner Weissbier Hefe er et sommerfriskt hveteøl fra München, der bryggeriet ble grunnlagt i 1634. Bryggeriet er en ekspansiv pioner når det gjelder å etablere mikrobryggerier. Deres ”Brauhaus/Brewpub” konsept finnes nå over store deler av verden.
Ølet er overgjæret, ufiltrert, forsiktig humlet og rikt på milde, krydderaktige smaksnyanser. Ettersmaken er lang og behagelig og understreker hveteinnslaget i ølet. I dette hveteølet er 60 prosent av byggmaltet erstattet av hvetemalt.