Ølfabrikken Pilsner


Ølfabrikken Pilsner komer som en bør skjønne fra Danmark og dette er rett og slett en god pils, verken mer eller mindre, og for mange av våre kunder er det informasjon god nok! Gylden farge, moderat skum. God humlearoma, jeg vil tippe at det er tsjekkisk Saazer-humle det dreier seg om her, med toner av honning. Smaken er rimelig bra humlet den også, og gir et forfriskende øl som kvalitetsmessig går utenpå mye av det som kalles "pils" i dag. Unn deg en "dåse" du også!

32/62 5%

Ølfabrikken Pale Ale


Ølfabrikken Pale Ale har inspirasjon både fra engelske og amerikanske pale ales. Humletypene som benyttes er Northern Brewer, Fuggles og Cascade. Oransje til brun farge på ølet, moderat skum.
Der er et fint humlepreg i både aromaen og smaken, med hint av toffee. Innslaget av malt er ganske lett.
Dette er en god og lettdrikkelig pale ale som vil falle i smak hos mange. Skal det være en "dåse" - eller kanskje to?

Ølfabrikken Porter


Det danske mikrobryggeriet Ølfabrikken nådde i løpet av kort tid internasjonal anerkjennelse for sine kvalitetsøl, men økonomistyringen var ikke like profesjonell, og under mye rabalder ble den fremragende bryggeren satt på porten, bryggeriet nedlagt, merkerettighetene og oppskriftene overtatt av Gourmetbryggeriet - som besluttet å beholde bare noen få av ølene i sortimentet, og lansere disse på ny som boksøl, eller "dåseøl" som det så vakkert heter hos våre naboer i sør. Selve bryggingen ble satt bort til bryggeriet S.C. Fuglsang i Syd-Jylland.
Skepsisen blant danske ølvenner var stor m.h.t. dette dåseølet, ikke minst når det gjaldt Ølfabrikkens glimrende Porter - kom den kanskje med ny oppskrift, utvannet og elendig? Men nei, vi kan berolige alle med at ølet fortsatt smaker alldeles utmerket, og oppskriften er den samme!
Kullsvart farge på ølet, med et flott brunt skum.
Utsøkt aroma med preg av røstet malt, god kaffe, lakris, eik og tobakk.
Smaken har en tydelig maltsødme, et kraftig røstet preg med toner av kaffe, og rikelig med mørk sjokolade. Fin bitterhet i avslutningen. Budskapet er klart: Få deg en dåse på Cardinal du også!
Vi angir av og til ratingen på Ratebeer av ulike grunner for ”overall” og ”style”, og med denne er det ganske enkelt full pupp! 100/100..