Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet

Tripel Karmeliet er et virkelig klassisk belgisk eksempel på denne klosterølstilen. Det brygges av Brouwerij Bosteels i Buggenhout, men har som navnet forteller sine røtter i Karmelitter-munkeordenen. Det er brygget med en dose hvete og havre i tillegg til byggmalten.
Glasset fylles fullstendig av et enormt hvitt skum, og det gyldne ølet under kommer bare langsomt til syne.
Sterk og attraktiv aroma av krydder, belgisk overgjær og noe frukt.
Smaken er også krydret og "typisk belgisk" med noe frukt, toner av hvitt kandisukker, men sødmen er ikke overdrevet. Moderat humle i avslutningen. Utrolig lettdrikkelig for sin styrke.
Når du smaker klassikeren Tripel Karmeliet, stiller du ikke spørsmålet "Hvorfor tok dere den inn?" Du spør heller: "Hvorfor tok dere den ikke inn FØR?" Vel, nå er den her! Kos dere!

Kwak

Cardinal Pub Stavanger
Det er nok ikke til å unngå at når lett animerte selskaper bestiller "Kwak", skjer det gjerne med Donald Duck-stemme. Men Kwak har nok ikke noe med kvekkende andefugler å gjøre - det er rett og slett etternavnet til den belgiske kroverten og bryggeren Pauwel Kwak, som i Napoleonstiden holdt til i kroen "De Hoorn" i Dendermonde. Postvognen / diligencen stoppet utenfor kroen hver dag, for at passasjerene skulle få leske seg på det gode ølet til Pauwel Kwak. Men kusken hadde ikke lov til å forlate vognen og verdisakene for å forfriske seg innendørs, og Pauwel Kwak fikk derfor laget et spesielt håndblåst glass som kusken kunne feste i et lite innhukk ved kuskesetet, og dermed ha ølet lett tilgjengelig - og vertskapet sørget selvfølgelig for at han fikk hyppig påfyll. Dette spesielle glasset, som ikke kan stå av seg selv, får du også idag når du bestiller "Kwak " på Cardinal, med et eget lite medfølgende trestativ (de fleste av våre gjester stiller nemlig ikke med medbrakt postvogn ....). (Vi venter på glassene.. ) Med sin spesielle fasong tar også glasset optimalt vare på det flotte skummet til Kwak-ølet. (Men jeg vil nå påstå at ølet smaker bra i andre glass også!) (Og av erfaring vet vi at disse glassene snart er en god historie, også hos oss...trist men slik er det.)
Det gode ølet ble snart etterspurt langt utenfor kroens nærområde, og bryggingen foregår i dag i stor skala i bryggeriet Bosteels, som har vært i sving i landsbyen Buggenhout siden 1791, og i dag blir drevet av 7. generasjon av samme familie! 
 Ølet kommer i 33 cl flaske, alkoholstyrken er hele  8,0%, så ta det rolig i svingene! Ølet er overgjæret, i typisk belgisk stil. Nydelig rødgylden rav-farge. Høyt skum. Fin krydret aroma, jeg finner toner av muskat, nellik og kanel. Herlig fyldig maltet og krydret smak, med akkurat passe sødme. Moderat humle.
Absolutt et interessant øl, som så mange belgiske - et øl til å NYYYDES!