Grolsch Premium Weizen

grolschweizen

Grolsch Premium Weizen er et nytt bekjentskap sommeren 2007 fra dette store bryggeriet i Enschede i Nederland. Av alle bryggeriets merker har det tidligere bare vært deres lagerøl som har vært å finne i Norge. Også denne kommer med bryggeriets spesielle keramiske vippekork av gammel årgang, og ølet får to bonuspoeng for dette. Øllet er brygget som et tradisjonellt tysk “Hefewizen” noe som vil medføre at du får med litt gjærrester og derved ekstra smaker om du rister flasken før du heller i glasset.
Fargen er uklar mørk gyllen med mye bobler som stiger opp og lager ett flott hvitt skum. Noe gjær i den sterke aromaen som ellers er preget av banan og sitrus. Smaken er forfriskende, men noe søtere enn hva en er vant med fra tyskinspirerte hveteøl.

Grolch Premium Lager

premium_2x

Grolch Premium Lager er er av de få ølene i Norge som ennå kommer med de gamle vippe korkene. Grolsche Bierbrouweriji Enschestede i Nederland forsøkte å ta dette fordyrende elementet bort, men opplevde at salget da falt dramatisk og gjeninnførte de derfor rimelig raskt. Bryggeriet er Nederlands største frittstående bryggeri, og deres første øl skal ha blitt brygget i 1615 av Peter Cuyper, som ville gifte seg med datteren til en ølbrygger i byen. Ved siden av denne premiumlageren brygger de flere andre ølsorter for hjemmemarkedet, deriblant Het Canon, en fyldig ravfarget og maltpreget barley wine.
Grolch Premium Lager har gyllen farge. Frisk, syrlig duft av frukt og blomster. Bitrere enn de fleste øl i lagertypen. Noe malt i smaken, lett og behagelig bitterhet i avslutningen. Et velbalansert øl!