Boulevard The Sixth Glass Quadrupel


beer_67257

Fra Boulevard Brewing Company i Kansas City, Missouri, kommer The Sixth Glass Quadrupel – amerikansk øl i belgisk stil.
Disig oransje-brun farge på ølet, moderat off-white skum.
Aroma av mildt krydder, karamell, brunt kandissukker, mørke tørkede frukter, krydderkake.
Smaken er rik og fyldig, krydret, full av mørke tørkede frukter, og meget behagelig – men ikke for søt. Tilstrekkelig humle, og farlig lettdrikkelig for sin styrke. De fleste vil nok foretrekke å dele den store flasken på to personer, men det er heller ikke umulig å knekke en alene.

Beer Here Malus Pater

Cardinal Pub Stavanger

"Ugudeligt forførende quadrupel" er stilbetegnelsen på Malus Pater fra den danske nomadebryggeren Christian Skovdal Andersen i Beer Here. Bryggingen har han utført hos Søgaards Bryghus i Aalborg. Og etiketten på ølet er et kapittel for seg selv ... Her er Christians egne ord: "I trappist-munkeklostrene bryggede man under fasten ekstra stærk og god ale for at holde sulten stangen. De liflige dråber på tom mave kombineret med den megen lediggang førte af og til at mindre standhaftige medlemmer af ordenen hengav sig til mere jordiske excesser. Disse gik under betegnelsen “Malus Pater” - den dårlige fader. Med denne trappistinspirerede ale har du nu selv muligheden for at give dig tilsvarende hen. Og husk: Gud ser alt, men han sladrer ikke!" 
Meget mørk brun farge på ølet, moderat kremig beige skum.
Meget maltpreget aroma og smak, massevis av karamell, toner av mørke tørkede frukter og melasse. Snop dette, ja - og det er ingen skam å dele flasken på to personer!

95/78 10% 50cl

Rochefort Trappistes 10

Cardinal Pub Stavanger

Rochefort Trappistes 10 kommer selvfølgelig fra de samme brødre i den lille byen Rochefort. Byen er foruten ølet, kjent for sitt gode smør og sin utmerkede ost. Også søtsaker produseres med høy kvalitet, og er med på å lokke de årlig over 600.000 besøkende til byen.
Munkene i Rochefort lever rimelig spartansk. Står opp klokken tre, spiser ikke kjøtt, og får bare snakke når det er strengt nødvendig. Vi kjenner noen her på huset som hadde slitt litt der! Happy Rochefort 10 er et trippeløl det står respekt av. Så koster det da også skjorten. Fargen er valnøttbrun, og ølet har ett suverent skum. Aromaen skal kunne kjennes over hele lokalet. Luksuriøs maltaroma med innslag av mørke nøtter over en bortimot vinøs basis. Mulig en av de beste øldufter jeg har kommet over! Smaken følger opp det vinøse med en symfoni av varm kompleksitet. Malt og rosiner, valnøtt og krydder. Akkurat passe humlet til å gi en tørr ettersmak.

Mikkeller Monks Brew (Eleksir)

Cardinal Stavanger

Det er med stolthet Cardinal nå kan introdusere en rekke kvalitetsøl fra "fantombryggeriet" Mikkeller - det vil si at Mikkeller er ikke et fysisk bryggeri, men en hyggelig og ambisiøs dansk brygger ved navn Mikkel Borg Bjergsø, som leier bryggingskapasitet for sine øl rundt omkring i verden hos forskjellige håndverksbryggerier, hvor han personlig står for både oppskriften og bryggingen. Mange av disse ølene brygges bare i veldig små serier, så her garanterer vi på ingen måte at beholdningen varer lenge - byens ølentusiaster kommer nok til å tynne ut i rekkene ganske kraftig. Først til mølla ...
Monk's Brew (også kjent som Monk's Elixir) er som navnet antyder et øl i den belgiske klostertradisjonen, og Mikkel tilstår gladelig at det er trappistmunkene som har vært forbildet hans her. Klosterøltypene "Abt" (Abbed) eller "Quadrupel", som f.eks. La Trappe Quadrupel og Rochefort 8 og 10 (som vi også har) er det naturlig å sammenligne med. Bryggingen har foregått i forsøksbryggeriet "De Proef" i Belgia. Ølet kommer på en 75 cl "champagne"-flaske.
Meget mørk brun farge, litt disig, med et digert lysebrunt skum. Maltpreget og vinøs aroma, toner av brunt sukker, eik og krydder. Fyldig og varmende munnfølelse. Smaken er relativt søt og maltpreget, igjen med toner av brunt sukker, eik og krydder, dette er fint balansert mot humlen (Northern Brewer, Hallertauer og Styrian Goldings). Hint av sjokolade og kaffe. Nydelig! Hvis Mikkel er like dyktig på fadervår og avemaria som han er til å brygge, er han kvalifisert til opptak som trappistmunk nårsomhelst!