Maui Mana Wheat

Cardinal goes Annanas

Når det går an å brygge porter med ristede kokosnøtter, hva er da mer naturlig for et bryggeri på Hawaii enn å brygge hveteøl med et dugelig innslag av fersk og lokalprodusert ananasjuice? Mana Wheat fra Maui Brewing Company er et eksempel på at det går an!
Uklar gylden farge på ølet, høyt hvitt skum.
Distinkt aroma av ananasjuice, mer tradisjonelle hveteøltoner avdempet i bakgrunnen, et hint av kryddernellik.
Smaken er hvetepreget og forfriskende som forventet, med tydelige toner  av ananasjuice igjen. Minimal humle  (Hersbrücker, 18 IBU). En OK sommerforfriskning dette her!
 

Maui CoCoNut PorTeR

coconutporter1

Fra Maui Brewing Company på Hawaii kommer den høyst uvanlige CoCoNut PorTeR. Den er, som navnet røper, brygget med en andel ristet kokosnøtt, slik at lokalkoloritten fra Hawaii er i behold.  Humletypene er Cascade og Columbus, med en bitterhet på 30 IBU.
Flott utseende på ølet – svart farge, med et digert gråbrunt skum.
Røstet og «tørr» aroma, toner av treverk, kakao / sjokolade, kaffe og kokosnøtt, et hint av trekull og røk.
Myk munnfølelse. Smaken har distinkte toner av kokosnøtt, også toner av sjokolade / kakao og kaffe. Moderat humle. Ikke for søt, og innslaget av ristet kokosnøtt gjør virkelig denne porteren til «noe helt utenom det vanlige».

Maui Big Swell IPA

ardinal Stavanger

Fra Maui Brewing Company på Hawaii har vi fått inn Big Swell IPA, og den gjør ikke skam på sin øltype!
Gylden farge på ølet, svakt disig, med et høyt og varig hvitt skum.
God aroma av amerikansk humle (Columbus, Chinook, Centennial, Simcoe og Citra – dels fra humleblandingen Falconer’s Flight), med fruktige og furuaktige toner, også noe malt.
Smaken er humlepreget som forventet, med grapefrukt- og furuaktig amerikansk humle – men ikke ekstrem til å være en amerikansk IPA. Et touch av krystallmaltsødme også. Bitter ettersmak.
Gir  mersmak!

Maui Bikini Blonde Lager

bikiniblonde

Det måtte jo komme – nå slår vi jaggu til med øl fra Hawaii også! Maui Brewing Company heter bryggeriet, og fra deres brede utvalg av boksøl har vi i første omgang tatt inn tre typer. Bikini Blonde Lager er deres lyseste og letteste øl, og som navnet antyder er det et øl for bikinisesongen (som på Hawaii riktignok varer hele året). Målgruppen er nok først og fremst amerikanere som er vant til øl som Budweiser, Miller og Coors – og for dem må jo dette fortone seg som et framskritt, for her er det verken tilsatt ris eller mais under bryggingen, bare 100% byggmalt. Stilmessig er det sydtysk Helles som er forbildet. Humlen er også tysk.
Gylden farge på ølet, svakt disig, med et høyt og varig hvitt skum.
Ganske sterk aroma av gressaktig humle, noe korn også.
Smaken er «ren» og har et anstendig nærvær av pilsnermalt og et hint av sitrus, mens humlen er meget moderat. Et typisk sommerøl!