Satan Red

satan-red

Satan Gold har lenge vært en av våre storselgere - den litt mørkere broren Satan Red har solgt litt langsommere - ikke så rart, siden den var falt ut av "Ølboken" vår! Det får vi altså rettet på nå. Vi innrømmer glatt at første gangen kjøper nok folk Satan-ølene mest på grunn av det "kule" navnet. Men andre (og tredje og fjerde) gangen kjøper folk dem fordi det er fantastisk GODE ØL! Kule navn selger én gang, kvalitet selger mange ganger. Sånn er det heldigvis ennå. Det er belgiske De Block Brouwerij i Peizegem som står bak Satan-ølene. Her er der egentlig bare en ting å si: Satans gode øl!
Rødlig rav farge på ølet, svakt disig, med et digert off-white skum som varer "i det uendelige".
God fruktig og krydret aroma.
Krydret smak også, toner av eik, noe karamell og frukt. Godt! For Satan, jeg tror jeg tar en til!

Satan Gold

cardinal stavanger

Satan Gold fra De Block Brouwerij i Peizegem i Belgia har vi sammen med Den Gode Nabo i Trondheim importert til Norge. Strag har i ettertid fått agentur på dette ølet, så det er nå å finne i Vectura sine lister. Vi hadde sans for både navn og smak.. Bryggeriet fører sine aner tilbake til 14 hundretallet da stedet hadde fått bryggerløyve av hertugen av Brabant. Det var imidlertid da mølleren Louis De Block giftet seg med en bryggerdatter det ble fart på sakene i kommersiell henseende, og ølet er i dag sammen med bryggeriets øvrige 5 varianter, bla. Satan Red, eksportert til Japan, USA, Canada og nå altså Norge..
Fargen er lys gyllen, og det er da også en “Blonde”, med et høyt grovt skum som holder relativt godt. Aromaen er preget av sitrus, honning, humle og gjær. Humlen etterlater lite bitterhet. Her er det frukt og malt for alle pengene.
Dette må da Espen Smith like? Karbondioksidinnholdet er relativt høyt, og avslutningen tørr med en meget forsiktig bitterhet. Etter vår mening et undervurdert øl! Selv folk som til daglig kjenner englevingene krible på ryggen kan fort falle i en blond fristelse her! Skulle dette skje, er det et nytt kurs i Oslo der en får kongelig veiledning for å komme tilbake på den rette sti.