Bock-Damm

Cardinal

Grupo Damm i Barcelona er Spanias nest største bryggerigruppe, med røtter i tysk tradisjonell lagerølbrygging. Fra før har vi pilsen Estrella Damm, hveteølet Estrella Damm Inedit og vår glutenfrie bestselger Estrella Damm Daura. Når vi nå også tar inn det langt mørkere ølet Bock-Damm, er målgruppen fortsatt "vanlige pilsdrikkere", som vil ta et bittelite skritt over på "the dark side". Bock-Damm er nemlig svært lettdrikkelig, og til tross for Bock-navnet er dette nærmere en Münchener dunkel enn en Bock. Men sødmen er mindre enn det du vanligvis finner i en dunkel (eller i en Bock, for den saks skyld). Den nusselige 25 cl-flasken til en gunstig pris gjør også dette til et enkelt skritt å ta.
Mørk rubinrød til mørkebrun farge på ølet (nesten svart i dempet belysning), moderat til lavt off-white til beige skum.
Moderat aroma av malt, karamell og butterscotch.
Lett munnfølelse med en del kullsyre. Smaken har moderate toner av malt og karamell (men er altså ikke særlig søt), og humlebitterheten er lav.

Estrella Damm Daura (glutenfri)


Daura brygges av Grupo Damm i Barcelona. Ølet er en glutenfri versjon av den vanlige Estrella Damm, og er altså tilpasset for folk med coeliaki.
Lys gylden farge på ølet, høyt til moderat hvitt skum.
Søtlig aroma, dog ikke ubehagelig, toner av frukt og mais.
Smaken er rimelig søt og fruktig, med akseptabel humle. Ikke så galt dette, må være et brukbart glutenfritt alternativ for målgruppen. Faktisk smaker den så greit at den også kan drikkes av folk som ikke er plaget av coeliaki!